09 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara11°C
  • İzmir19°C
  • Berlin7°C

BDP KILIÇDAROĞLU'NA TEŞEKKÜR ETTİ

Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamaması siyasetin espri konusu oldu. Sandığı boykot eden BDP, Kılıçdaroğlu'na "kendileri gibi davrandığı " için teşekkür etti.

BDP Kılıçdaroğlu'na teşekkür etti

13 Eylül 2010 Pazartesi 13:18

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun referandumda oy kullanamaması siyasetin espri konusu oldu. Sandığı boykot eden BDP, Kılıçdaroğlu'na "kendileri gibi davrandığı" için teşekkür etti.

Referandum sonucunu Habertürk'e değerlendiren BDP Grup Başkanvekili Bengi Yıldız, seçmenlerin oy kullanması için büyük bir baskı kurulduğunu belirterek şunları söyledi:

"Yüzlerce müşahidimizin gözaltına alınmasına karşın, kaymakamların köy köy insanları sandığa götürmeye çalışmasına karşın bölgede ciddi bir boykot oranı çıkmıştır. Bölgenin geçersiz oyları, zorla sandığa götürülenlerin oyları. Boykot, Kürtlerin bu sisteme itirazıdır. Sonucu AKP ve devlet değerlendirmeli. Kürtlerle sistem arasındaki makas açılıyor. Kürtler bir kopuş yaşıyor."

Yıldız, Kılıçdaroğlu' nun oy kullanamamasıyla ilgili "Duran bir saat da günde iki defa doğruyu gösterir. Bu vesilesiyle de olsa bizim gibi bir duruşa sahip olduğu için teşekkür ederiz" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.