20 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara17°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

BDP ARA SEÇİM İSTEDİ

(BDP) Grup Başkanı Yaman, “Ara seçime gidilirse hukuk dışı bir uygulamayla parlamento dışına itilen iki arkadaşımız, tekrar seçileceklerdir” dedi.

BDP ara seçim istedi

07 Ocak 2010 Perşembe 09:36

 Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanı ve Muş milletvekili Nuri Yaman, Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk’un milletvekilliklerinin düşürülmesiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) boş sandalye sayısının 8’e yükseldiğini belirterek, ara seçim çağrısı yaptı. Yaman, “Ara seçime gidilirse hukuk dışı bir uygulamayla parlamento dışına itilen iki arkadaşımız, Mardin ve Diyarbakır’dan büyük oy oranlarıyla tekrar seçileceklerdir” dedi.

AKnews’e konuşan Nuri Yaman, DTP milletvekilleri olarak BDP çatısı altında siyasete devam kararlarının Türkiye için bir şans olduğunu belirterek, herkesin bu şansı iyi değerlendirmesi gerektiğini söyledi. Partilerinin ismine uygun olarak barış ve demokrasi mücadelesine devam edeceklerini kaydeden Yaman, “Demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla hayata geçmesi için parlamento içinde ve dışında çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yaman, erken seçim kararı almasının hükümet için bir samimiyet testi olacağını belirterek, “Böylece partimize, üyelerimize, yöneticilerimize ve diğer Kürt siyasetçilere yönelik haksız, hukuksuz uygulamalarda hükümetin bir payının olup olmadığı da ortaya çıkar” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.