02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

BBC TÜRKÇE KAPANIYOR

BBC Türkçe Servisi 72 yıldır yaptığı radyo yayınlarına 27 Mayıs'ta son veriyor. Servis, internet ve televizyon yayınlarına ise devam edecek.

BBC Türkçe kapanıyor

23 Mayıs 2011 Pazartesi 11:02

İngiltere genelinde hükümetin sağlık sektöründen eğitime kadar çeşitli alanlarda ve kurumlarda yaptığı kamu kesintileri, İngiliz yayın kuruluşu BBC'ye de yansıdı. Türkçe dahil toplam 32 farklı dilde yayın yapan BBC Dünya Servisinin bütçesi ise yaklaşık yüzde 25 oranında kesintiye uğradı. Kesintiler, beş dil servisinin kapatılmasına neden oldu. Bunlar arasında Makedonca, Arnavutça, Sırpça, Karayipler için İngilizce ve Afrika için Portekizce servisleri bulunuyor.

Kesintiler BBC Türkçe servisine de radyo yayınlarının kapatılması, toplam 19 çalışandan 3'ünün gönüllü olarak işten ayrılması ve 2'sinin işten çıkarılması şeklinde yansıdı.

BBC Türkçe Servisi Müdür Yardımcısı ve Editörü Murat Nişancıoğlu, kesintilerin dünya servisine yaklaşık yüzde 25 oranında yansıdığını belirterek, "Türkçe servisi de bundan nasibini aldı. Bizim kesintimiz genel kesintinin bir parça üstünde, yüzde 27 oldu. BBC Türkçe Servisinden radyo yayınlarından vazgeçmesi istendi" dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.