02 Mayıs 2024
  • İstanbul12°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara12°C
  • İzmir16°C
  • Berlin16°C

BBC, MÜSLÜMANLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

The Daily Telegraph gazetesi editörü Charles Moore'un Irak'ta esir alınan İngilizlerle ilgili olarak İngiltere Müslüman Konseyi'ni suçlaması üzerine özür diledi.

BBC, Müslümanlardan özür diledi

30 Mayıs 2009 Cumartesi 12:11

İngiliz devlet kuruluşu BBC, geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan 'Question Time' (Soru Zamanı) konulu televizyon programına konuk olan The Daily Telegraph gazetesi editörü Charles Moore'un Irak'ta esir alınan İngilizlerle ilgili olarak İngiltere Müslüman Konseyi'ni suçlaması üzerine özür diledi.

Perşembe günü yayınlanan programda Irak'ta 5 İngilizin esir alınmasıyla ilgili tartışmaya katılan Daily Telegraph editörü Charles Moore, "Irak'ta ve Afganistan'ta esir alınan İngilizlerin serbest bırakılması için İngiltere Müslüman Konseyi bir tepki verme konusunda gönülsüz davranıyor ve yabancı masum vatandaşlara karşı yapılan cinayetleri kınamada yetersiz kalıyor. Bu konsey tam tersine bu tür şeylerin aslında güzel şeyler olduğunu düşünüyor."demişti. Bunun üzerine Müslüman Konseyi yapılan açıklamaları kınayarak BBC televizyonundan özür dilemesini talep etmişti.

Konseyden özür dilediğini yayınlayan BBC'nin açıklamasında şöyle denildi: "Question Time programı her zaman canlı ve geniş yelpazeli bir içerik taşıyor. Ancak bazen bu bireylere haksızlık yapılmasıyla da sonuçlanabiliyor. Bu seferki program da, töhmet altında bırakılan ve anında cevap hakkı olmayan bireylere karşı yapılan haksızlıklardan biri olmuştur."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.