30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin11°C

BAYRAM SONRASI: SINIRÖTESİ Mİ; ATEŞKES Mİ?

Mesut Barzani’nin önemli İstanbul ziyareti, Bayram sonrasında Kürt sorunuyla ilgili gündemin ne yönde yol alacağının ipuçlarını verdi. Cengiz Çandarın yazısı...

Bayram sonrası: Sınırötesi mi; Ateşkes mi?

08 Kasım 2011 Salı 17:27

Mesut Barzani’nin Bayram arefesinde sona eren önemli İstanbul ziyareti, Bayram sonrasında PKK ve bu arada genel olarak Kürt sorunuyla ilgili gündemin ne yönde yol alacağının ipuçlarını verdi.

Bayramın ikinci günü yani dün medyanın peşinden gitti konu, Mesut Barzani ziyareti sonrasında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaydı. Başbakan, Sultanahmet Camii’ndeki Bayram Namazı’ndan sonra konuşmuştu ve medyaya bakıldığında, aynı açıklamadan farklı anlamlar çıkartılmıştı.

Özellikle iki gazeteye “savaş dili” egemendi. Habertürk, Başbakan’ın açıklamasındaki bir bölümü öne çıkartarak, “Hareket etmezse gereğini yaparız” diye manşet atmıştı.

Yani, Kuzey Irak’ta peşmerge PKK’ya karşı harekete geçmez ya da TSK ile birlikte PKK’nın üzerine çullanmazsa, “Türkiye gereğini yapacaktı”; ima yoluyla, Türkiye, Kuzey Irak’a girip, PKK’nın işini bitirecekti.

Devamı

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.