30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

BAYDEMİR'E ÇİÇEK SORUŞTURMASI!

Diyarbakır'da Emniyet Müdürlüğü, belediye hakkında binasının önünde yaptığı çiçek düzenlemesinde PKK'yı simgeleyen renkleri kullandığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Baydemir'e Çiçek soruşturması!

18 Haziran 2009 Perşembe 09:12

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nce belediye binası önünde bulunan alana yapılan PKK'yı simgelediği iddia edilen çiçek düzenlemesiyle ilgili olarak İl Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık görüntüleri ve fotoğrafları inceledikten sonra soruşturma açılıp açılmayacağına önümüzdeki günlerde karar verecek.

Refüj çalışmaları kapsamında Büyükşehir Belediyesi önündeki giriş merdivenlerinin yanındaki alana yerleştirilen çiçeklerin PKK'nın sarı kırmızı yeşil flamasını simgelediği iddialarıyla ilgili olarak Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şubesi ekipleri inceleme yaptı. İnceleme sonucunda Emniyet Müdürlüğü PKK'nın propagandası yapıldığı gerekçesiyle görüntü ve fotoğraf kayıtlarıyla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundu. Savcılık görüntü ve fotoğraflar incelendikten sonra soruşturma açılıp açılmayacağına karar verecek.

Kentin güzelliği için ektik

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yetkilileri, söz konusu yerde ekilen çiçeklerin propaganda amaçlı ekilmediğini sadece kentin güzelleşmesi adına ekildiğini belirttiler.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.