30 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır26°C
  • Ankara23°C
  • İzmir25°C
  • Berlin27°C

BAYDEMİR: HZ. MUSA AĞZIYLA KONUŞUP, FİRAVUN PRATİĞİ SERGİLİYORLAR!

BDP Diyarbakır İl Örgütü, bugün belediye başkanları ve BDP üyelerinin gözaltına alınmasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Baydemir: Hz. Musa ağzıyla konuşup, Firavun pratiği sergiliyorlar!

07 Haziran 2012 Perşembe 21:20

BDP Diyarbakır İl Örgütünün yaptığı açıklamaya BDP Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, Barış Anneleri İnisiyatifi ve yüzlerce yurttaş katıldı.

"Baskılar bizi yıldıramaz", "Berxwedan jiyan e" sloganının atıldığı açıklamada konuşan BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Zübeyde Zümrüt, her sabah yeni bir operasyon ile uyandıklarını belirterek, operasyonlara sessiz kalmayacaklarını kaydetti. AKP hükümetinin 2009 yerel seçimlerinin ardından başlattığı operasyonlarını sürdürdüğünü dile getiren Zümrüt, tutuklama ve operasyonların hedefinin yaklaşan yerel seçimler olduğunu söyledi.



Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ise, zulme boyun eğmeyeceklerini dile getirerek, şöyle devam etti: "Her şeyden önce bütün dünya bilsin ki zulme asla boyun eğmeyeceğiz. Bunun bedeli ne olursa olsun asla zalime boyun eğmeyeceğiz. Bu kadim coğrafyada bir kez daha Hz. Musa'nın ağzıyla konuşanlar Firavun'un pratiğini ortaya koyuyorlar. Bizim artık sizin söylemlerinize inanacak tek bir insanınız kalmamıştır. Sizler de kendinizden önceki iktidarlar gibi zulmünüzün kurbanı olacaksınız, sizler de zulmünüzde boğulacaksınız inşallah" dedi. Baydemir, BDP'nin neredeyse bütün seçilmişlerinin cezaevine girme riski ve tehdidi ile karşı karşıya kaldığını kaydederek, bu davanın belediye başkanlarının cezaevine konulmasıyla nihayete erecek bir dava olmadığını söyledi.

'AKP'LİLERİN SELAMINI ALMAK HARAM OLSUN'

"Sayın Başbakan ve hükümet çok iyi bilmeli ki, Kürdistan coğrafyasında seçilmiş ve halkın iradesi olmuş her bir seçilmiş tutuklanıp cezaevine konduğunda bu coğrafyada seçilen her bir AKP'li vekilin ve seçilmişin meşruiyeti ortadan kalkmaktadır" diyen Baydemir, siyaset yapmalarını engelleyenlerin bu coğrafyada gayri meşru olduğunu söyledi. "Bedeli cezaevi ise ben hazırım, bedel ölmekse ben ölmeye hazırım" diye sözlerini sürdüren Baydemir, şöyle devam etti: "Bedeli ne olursa olsun bu halk Kürdistan coğrafyasında bu halk kendi kadim coğrafyasında özgürce Türkiye'nin bütünlüğünün bir parçası olarak statü içerisinde yaşamaktan asla vazgeçmeyecektir.

Özgürlük davasından eşit onurlu bir şekilde birlikte yaşam davasından vazgeçen namerttir. Vazgeçmeyeceğiz. Tek bir cezaevinde seçilmiş arkadaşım kalıncaya kadar Kürt halkının tek bir evladı cezaevinde kalıncaya kadar kendimizi özgür hissetmek bize haram olsun, haram olsun. Bu operasyonlara seçilmiş belediye başkanı arkadaşlarımın, milletvekillerimizin rehin tutulmasına seyirci kalan bölgeden ve Kürdistan'dan AKP'li milletvekili ve seçilmişlerine çağrımdır. Eğer siz benim yaptığım gibi karşı çıkmazsanız, bunu reddetmezseniz buna vicdanınızla karşı çıkmazsanız size selam vermek, sizin selamınızı almak bize haram olsun. Teslimiyet ihanet isteniyorsa teslim olan ihanet eden namerttir. Asla teslim olamayacağız. Berxwedan jiyane, berxwedan jiyane."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.