30 Nisan 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara15°C
  • İzmir14°C
  • Berlin13°C

BAYDEMİR, DİYARBAKIR DİHA'YI ZİYARET ETTİ

Osman Baydemir ilçe belediye başkanları ile birlikte Dicle Haber Ajansı’nı ziyaret ederek tutuklamalardan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Baydemir, Diyarbakır DİHA'yı ziyaret etti

24 Aralık 2011 Cumartesi 15:38

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ilçe belediye başkanları ile birlikte Dicle Haber Ajansı’nı (DİHA) ziyaret ederek tutuklamalardan dolayı geçmiş olsun dileğinde bulundu. Baydemir, “Bu karanlık dönemi de dayanışma ile aşabileceğimizden zerre kadar şüphe duymuyorum” dedi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Bağlar Belediye Başkanı Yüksel Baran, Yenişehir Belediye Başkanı M. Selim Kurbanoğlu, Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ, Sur Belediye Başkan Yardımcısı Nakşi Sayar, DİHA’nın Diyarbakır bürosunu ziyaret ederek tutuklanan gazetecilerden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti.

33963

‘Tutuklamalarla ateş topu daha da büyür’
Ziyarette bir konuşma yapan Baydemir, ülkede büyük bir ateş topunun yandığını gazetecilerin, legal siyasetçilerin, seçilmiş belediye başkanlarının, avukatların cezaevine konulduğunu belirterek, “Muhalif olanlara yaşam hakkı tanınmıyor. Herkesi cezaevine koyarak bu ateş topu sönmez. Tam tersine o ateş topu, alev topu daha da büyür. Ve öyle büyür ki herkesi yakmaya da muktedir olur” dedi.

Bu akıl tutulmasından bir an önce vazgeçilmesi gerektiğini ifade eden Baydemir, “Aklın, vicdanın ve yönetme ahlakının gereği olan müzakere, diyalog, istişare, ortak paydalarda buluşma süreci bir an önce başlar” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.