30 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara15°C
  • İzmir16°C
  • Berlin13°C

BATMAN’DA POSTA'YA ‘ÇANAK’ TEPKİSİ

Batman’da köşe yazısında Kürtlere ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık protesto edildi.

Batman’da Posta'ya ‘Çanak’ tepkisi

01 Şubat 2011 Salı 12:30

Batman’da öncülüğünü BDP Milletvekili Ayla Akat Ata’nın yaptığı bir grup, köşe yazısında Kürtlere ağır hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık’ı protesto etti. AKP Van milletvekili Gülşen Orhan’da Işık hakkında bağlı bulunduğu gazete yönetiminin derhal harekete geçmesini istedi.

Aralarında BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata’nın da bulunduğu bir grup Batman Gülistan Caddesi’nde yürüyüş yaptı. Ellerinde, “Ahlaksız Candaş Özür Dile” pankartı bulunan grup adına konuşan Ata “Bu ahlaksızlığa sessiz kalınmamalı. Özellikle medya ettik grupları neredesiniz, niye sessiz kalıyorsunuz, bu ülkeyi yöneten diğer siyasi partiler nerdesiniz”dedi.

AKP’li Orhan’dan istifa çağrısı

AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan’da yazıya çok sert tepki gösterdi. Orhan “Yazı baştan sona, terbiyesizce ahlaksızca yazılmış bir yazıdır. Bu yazarın mensubu olduğu yayın kurulusu tarafından da işine son verilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Platformu (DGAP) üyesi bir grup da , Posta gazetesinde çıkan bir yazı nedeniyle gazetenin Ankara il temsilciliği önünde protesto gösterisinde bulundu.

Posta gazetesi yazarı Candaş Tolga Işık, “Güneydoğu’da Çanak Anten Terörü” başlıklı yazısına gelen tepkiler üzerine “Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim” diye bir açıklama yapmıştı. Candaş’a olası bir saldırıya karşı polis koruması verildiği iddia edildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.