BAŞBAKANLIK'TA SÜRPRİZ GÖRÜŞME
Başbuğ'un, “Balyoz” davasında yakalama kararlarının çıkmasının ardından Başbakan Erdoğan'la sürpriz bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

27 Temmuz 2010 Salı 11:32
Genelkurmay Başkanı Org. İlker Başbuğ'un, “Balyoz” davasında yakalama kararlarının çıkmasının ardından Başbakan Erdoğan'la sürpriz bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.
Edinilen bilgiye göre, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü Malatya gezisinden döndükten sonra Başbakanlık Konutu’na geçti.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ da saat 22.30 civarında Başbakanlık’a geldi.
Görüşmede “Balyoz” soruşturmasında haklarında yakalama kararı çıkarılan askerlerin durumunun ele alındığı öğrenildi.
Görüşmede CHP’nin kaldırılması için teklif vereceği TSK İç Hizmet Kanunu’nun 35. maddesinin de gündeme geldiği iddia edildi.
Orgeneral Başbuğ'un, "terörle mücadelede görev alan komutanlar için bile 'kaçak' tanımı yapılarak yakalama kararı çıkaltılmasından duyduğu rahatsızlığı ilettiği" öne sürüldü.
Genelkurmay Başkanı Başbuğ, yaklaşık 1 saat süren görüşmenin ardından Başbakanlık'tan ayrıldı.
ADALET BAKANI'YLA DA GÖRÜŞTÜ
Başbakan Erdoğan, Başbuğ’la yaptığı görüşmenin ardından Adalet Bakanı Sadullah Ergin’i Başbakanlık’a çağırdı.
Erdoğan, Adalet Bakanı Ergin’le 1.5 saatlik bir görüşme yaptı.
- Geri
- Ana Sayfa
- Normal Görünüm
- © 2009 İlke Haber
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.