06 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara10°C
  • İzmir17°C
  • Berlin13°C

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Başbakan Yıldırım, yeni asgari ücret görüşmeleriyle ilgili, "Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir. Bu sefer de makul olan en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır." dedi.

Başbakan Yıldırım'dan asgari ücret açıklaması

18 Aralık 2017 Pazartesi 12:03

Başbakan Binali Yıldırım, Bangladeş'e resmi ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Bakanlık tarafları bir araya getirecek"

Yıldırım, yeni asgari ücretin belirlenmesi sürecinde Türk-İş'in talebini bin 893 lira olarak açıklamasına ilişkin görüşünün sorulması üzerine de asgari ücretin, yeni yıla girmeden önce işçi, işveren ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında yapılan görüşme ve müzakerelerle belirlendiğini söyledi.

Bu noktada Türk-İş'in teklifini sunduğunu, diğer işçi sendikası DİSK'in de teklifini sunacağını dile getiren Yıldırım, işveren konfederasyonunun da teklifini ileteceğini, Bakanlığın tarafları bir araya getireceğini ve müzakerelerin yapılacağını söyledi. Yıldırım şunları söyledi:

"Uygun, en iyi şartlarda ne gerekiyorsa bu rakam üzerinde mutabakata varılacak. Hükümetimiz, yıllardan beri çalışanımıza asla enflasyonun altında bir ücret vermemiştir ve onların mağdur olmaması için her türlü tedbiri almıştır. Bu sefer de aynı şekilde makul olan, ülkenin şartlarını da dikkate alarak en uygun şekilde sonuçlandırılacaktır."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.