06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara3°C
  • İzmir11°C
  • Berlin11°C

BAŞBAKAN SANATÇILARLA BULUŞACAK

Başbakan R. Tayyip Erdoğan, demokratik açılımı anlatmak ve görüşlerini almak için bu kez sinema ve şov dünyası ile bir araya gelecek.

Başbakan Sanatçılarla Buluşacak

20 Mart 2010 Cumartesi 08:17

 Başbakan R. Tayyip Erdoğan, demokratik açılımı anlatmak ve görüşlerini almak için bu kez sinema ve şov dünyası ile bir araya gelecek. Başbakanla görüşecekler arasında sanat dünyasının ünlü isimleri var.

Bugün saat 10.00'da Dolmabahçe'deki Başbakanlık ofisinde gerçekleşecek buluşmaya; Haldun Dormen, Halil Ergün, Sırrı Süreyya Önder, Demet Akbağ,Yılmaz Erdoğan, Semih Kaplanoğlu, Kenan Işık, Hülya Avşar, Türkan Şoray, Cüneyt Arkın, Necati Şaşmaz, Sinan Çetin, Mesut Uçakan gibi birçok ünlü isim katılacak. Erdoğan, saat 15.00'te de AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda radyo programcıları ve yöneticileri ile görüşecek. Başbakan'la buluşacak sanatçılar, toplantıdan umutlu. Sanatçılar, herkese özgürlük alanının açılması gerektiğini savunurken buna kendilerinin de destek vermesi gerektiğinin altını çiziyor. Toplantıya katılacak bazı sanatçıların görüşleri şöyle:

Yılmaz Erdoğan (Tiyatrocu/Yönetmen): İlk defa Ankara'dan ısrarlı bir çaba olduğunu görüyor ve bunu önemsiyorum. Herkes bilir ki bizim nesil böyle şeyler görmedi, kimse bizim fikrimizi sormadı. Biz işi çözecek değiliz ama öfkesinin tutsağı olmayan kalabalığa meseleyi anlatmak için sanatçıların etkili olabileceğini düşünüyorum. Üzerime düşeni de yaparım. Toplantıya katılıp, görüşlerimi paylaşacağım.

Semih Kaplanoğlu (Yönetmen): Açılımı çok önemsiyorum ve toplantıyı destekliyorum. Başbakan'ın sanatçılarla buluşması çok önemli. Çünkü hiçbir zaman sanatçılarla bu anlamda bir ilişki kurulamadı. Dökülen kanın dinmesi, herkesin özgürlük alanlarının açılabilmesi için demokratikleşme konusunda bu tür toplantıların yapılması çok önemli.

Kenan Işık (Oyuncu): Sanat gelecekte insanın, daha özgür, daha adil yaşayacağı bir dünya önerir. Ne kir barındırır, ne leke tutar. Ayrımcılığa yüz vermez, devrimci bir öze sahiptir. Bu yüzden sistemde yanlış giden ne varsa eleştirir. Sanatın bugünkü işlevini konuşuyorsak, ki çok şükür Sayın Başbakan'ın daveti nedeniyle konuşma fırsatı buluyoruz, meseleye bu açıdan bakmak gerekiyor.

Mesut Uçakan (Yönetmen): Sanat adamlarına bu şekilde değer veriliyor olması son derece önemli. Toplumun değişiminde kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir hareket bu. İsabetli oldu; çünkü siyasal kargaşa içerisinde güme giden pek çok doğruları ve gerçekleri bu sanat adamları eserleriyle halka benimsetecekler. Halkı kuru mantık çerçevesinde değil, duygu yoluyla yakalamanın en önemli yollarından biri.

Mehmet Ali Erbil: Bu davayı ne polis, ne asker, ne de siyaset çözer. Bu davayı cesur bir ekip ile milletçe çözebiliriz. Ben susarsam, o susarsa herkes susarsa nasıl çıkar bu ülke aydınlığa. Bizi susmamamız için çağırıyorlar. Önceden sanatçıların şahitliği bile geçersiz sayılıyordu. Bugün Türkiye’nin kanayan bir yarasında bizden yardım, destek istemeleri çok önemli bir adım bu bir milat. Ben daha önce de kendi programımda Türk toplumunda yapılan haksızlıkları dile getirirdim. Başbakan’la ya da hükümetle alakalı bir durum değildi.

Şahan Gökbakar: İnsanların mutluluğu için üstüme düşen ne varsa yapmaya hazırım. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda bir kenetlenme vardı, o elektriği sürekli yaşamamız gerektiğini düşünüyorum. Geri kalanı teferruat. Açılım şöyle mi olacak falan. Önemli olan insanların özgürce, sistemi doğru yaşayarak mutlu bir şekilde yaşamasını sağlamak.

Ata Demirer: Başbakan’a dokunma ihtiyacı hissediyorum. O zaman belki güvenebileceğim, sevebileceğim. O zaman aramızda bir fark olmadığını hissederim, bakarım gözlerinin içine; güveniyor muyum, güvenmiyor muyum görürüm

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.