06 Mayıs 2024
  • İstanbul10°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara7°C
  • İzmir12°C
  • Berlin10°C

BAŞBAKAN MİT KRİZİYLE İLGİLİ İLK KEZ KONUŞTU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MİT kriziyle ilgili ilk kez bugün konuştu.

Başbakan MİT kriziyle ilgili ilk kez konuştu

19 Şubat 2012 Pazar 19:00

Erdoğan konuşmasında yasama, yürütme ve yargının yetki ve sınırlarının belli olduğunu söyledi. Sınırları aşan her türlü girişimin yetki gaspı olduğunu söyleyen Erdoğan, “Hiçbir zaman seçilmişleri atanmışlara kurban etmeyiz” dedi.

Erdoğan, partisinin İstanbul İl Başkanlığı Gençlik Kongresi’ne bugün telekonferans sistemiyle katıldı. Erdoğan, kendilerini yoldan saptırmaya yönelik her türlü girişimin Türkiye’nin rotasına müdahale anlamına geldiğini iddia etti.

Erdoğan, yasama yürütme ve yargı ile kurumların uyum ve koordinasyon içinde çalışmaları için tam bir hassasiyet içinde olduklarını savunurken, MİT krizine de gönderme yaparak “Kimse kaos çatışma hayalleri kurmasın. Bu ülkenin tüm kuruları tarihte hiç görülmedik ölçüde uyum ve motivasyon içinde görevlerini yapıyorlar. Yargı, emniyet, asker, istihbarat tam bir koordinasyon içinde” iddiasında bulundu.

MİT kriziyle ilgili Erdoğan, “aydınlara, yazarlara, medyaya özellikle de siyasetçilere daha sağduyulu ve sorumlu davranmaya davet” etti.

Kürtçe anadilde eğitime karşı çıkan Erdoğan'ın "Diline, dinine sahip çıkan bir gençlik" istediğini söylemesi dikkat çekti.

Erdoğan ayrıca hafta içinde yeniden rutin mesaisine başlayacağını söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.