24 Nisan 2024
  • İstanbul20°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara18°C
  • İzmir24°C
  • Berlin5°C

BAŞBAKAN JOHNSON: HEWLER'İ TEKRAR ZİYARET ETMEK İSTİYORUM

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, İngiltere'nin başkenti Londra'da Başbakan Boris Johnson ile bir araya geldi.

Başbakan Johnson: Hewler'i tekrar ziyaret etmek istiyorum

17 Eylül 2021 Cuma 18:32

Başbakan Boris Johnson, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki tarihi ilişkilere dikkat çekerek, Başkan Neçirvan Barzani’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Başkan Neçirvan Barzani de Londra ziyaretini ve Başbakan Boris Johnson ile görüşmesini güven verici ve ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Kürdistan- İngiltere zirvesine ilişkin Kürdistan Bölgesi Başkanlık sitesinden yapılan açıklamaya göre, İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Başkan Neçirvan Barzani’yi ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek kendisine teşekkür etti.

Johnson, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin 30 yıl önce uçuşa yasak bölge ilan edildiği dönemde daha da geliştiğini belirterek, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile olan ilişkilerine önem verdiğini yineledi.

Başbakan Boris Johnson, Londra-Hewler arasındaki ilişkilerin tarihi olduğunu ve özellikle ekonomik alanda daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek bunun için fırsatların hazır olduğunu ve iki taraf arasındaki heyetlerin karşılıklı ziyaretlerini devam ederek artırılmasını istediklerini vurguladı.

Hewler'i tekrar ziyaret etme arzusunu dile getiren Johnson, "Bir önceki ziyaretimden güzel anılarım var. Irak’taki sorunların çözümündeki rolünden dolayı Başkan Barzani’ye teşekkür ederim” dedi.

Başkan Neçirvan Barzani de Londra ziyaretini ve Başbakan Boris Johnson ile görüşmesini güven verici ve ilişkilerin güçlendirilmesi açısından önemli olduğunu ifade etti.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ne siyasi, askeri ve insani desteklerinden dolayı, Başbakan'a, İngiliz hükümetine ve uluslararası Koalisyon Güçlerine teşekkürlerini iletti.

Barzani, özellikle ekonomik ve yatırım alanlarındaki fırsatlara değinerek, İngiltere ile tüm işbirliği alanlarını geliştirme arzusunu yineledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Hewler-Bağdat ilişkileri ve askıya alınan sorunların çözülmesi konusunda Irak federal hükümeti ile olumlu bir atmosferin olduğuna dikkat çekerek, Kürdistan Bölgesi'nin tüm sorunları anayasa temelinde çözmeye istekli ve hazır olduğunu vurguladı.

Görüşmede, Covid-19 pandemisi, terörle mücadele ve IŞİD tehdidinin yeniden ortaya çıkması sonucu duyulan endişeler, Irak ve Kürdistan Bölgesi'nin komşu ülke ve bölge ülkeleri ile ilişkileri, göçzedelerin yaşam koşulları, Kürdistan Bölgesi'ndeki mülteciler ve Afganistan'daki gelişmeler ele alındı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.