01 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara16°C
  • İzmir27°C
  • Berlin28°C

BARZANİ’DEN GENELGE: TÜM HÜKÜMET KURUMLARI SORUŞTURULABİLİR

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, özel bir genelge ile tüm bakanlıkların ve hükümet kurumlarının Kürdistan Parlamentosu Mali Gözlem Divanı’nın inceleme yapması için kapılarını açması talimatı verdi.

Barzani’den genelge: Tüm hükümet kurumları soruşturulabilir

20 Nisan 2016 Çarşamba 10:46

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin, 17 Nisan 2016’da 4 maddeden oluşan özel bir genelge ile tüm bakanlıkların ve hükümet kurumlarının Kürdistan Parlamentosu Mali Gözlem Divanı’nın inceleme yapması için kapılarını açması talimatı verdiği bildirildi. 

2008 yılında çıkarılan yasaya göre Kürdistan Parlamentosu Mali Gözlem Divanı’na, tüm resmi kurumların gelir ve giderlerini inceleyebilme yetkisi verilmişti. 

Konu hakkında BasNews’e konuşan Kürdistan Parlamentosu PDK Parlamenteri Nazim Kebîr, ‘‘Başkan Barzani birçok toplantısında Kürdistan Parlamentosu Mali Gözlem Divanı’nın aktifleştirilmesi gerektiğini söylemişti’’ dedi. 

Nazim Kebîr, Barzani’nin yayınladığı genelge ardından Mali Gözlem Divanı’nın hiçbir sansür veya gizliliğe tabi olmadan incelemeleri rahatlıkla yapabileceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.