29 Mart 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara16°C
  • İzmir19°C
  • Berlin10°C

BARZANİ: 'KÜRT SİYASİLERİN YERİ KÜRTLERE AİT HAPİSHANELER OLMAMALI'

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan Demokrat Partisi - Suriye (KDP-S) Merkez Komite Üyesi Abdurrahman Apo’nun, Kamışlo’da serbest bırakılmasını memnuniyetle karşıladığını söyledi.

Barzani: 'Kürt siyasilerin yeri Kürtlere ait hapishaneler olmamalı'

15 Kasım 2018 Perşembe 19:21

Abdurrahman Apo, Rojava’nın Efrin kentinde Özerk Yönetimi'ne bağlı asayiş güçleri tarafından 12 Temmuz 2017’de gözaltına alındıktan sonra dün Kamışlo'da serbest bırakılmıştı.  

Barzani, Abdurrahman Apo’nun serbest bırakılmasına ilişkin yazılı bir mesaj yayımladı. 

“Kürdistan Demokrat Partisi Suriye Merkez Komite Üyesi Abdurrahman Apo’nun PYD hapishanelerinden kurtulmuş olmasından mutluyum” ifadesini kullanan Mesud Barzani, açıklamasına şunları ekledi: 

“Abdurrahman Apo gibi bir şahsiyetin yeri Kürtlere ait bir hapishane de olmaması gerekiyordu. Bu tür şahsiyetler şayet hapis edilecekse, düşman hapishanelerinde olması gerekiyordu.  

Abdurrahman Apo’nun serbest bırakılmasıyla Rojava’da PYD’ye ait zindanlarda tutuklu bulunan ve akıbeti bilinmeyen bütün Kürtlerin bırakılmasına da vesile olmasını umut ediyorum. 

Rojava’da yeni sürecin gelişmesi temennisinde bulunuyorum. Artık halkın ve siyasi tarafların fikirlerinden dolayı baskı yapılmaz ve tutuklanmazlar.”

670-251.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.