18 Mayıs 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara23°C
  • İzmir24°C
  • Berlin18°C

BARZANİ: İYİ Kİ GİTMİŞİM

Barzani’nin, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye yaptığı geziyi ve Erdoğan'la görüşmesini yakın çevresine “İyi ki Türkiye'ye gitmişim” şeklinde aktardığı belirtildi.

Barzani: İyi ki gitmişim

13 Haziran 2010 Pazar 12:56

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin, geçtiğimiz hafta Türkiye'ye yaptığı geziyi ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'la görüşmesini yakın çevresine “İyi ki Türkiye'ye gitmişim” şeklinde aktardığı belirtildi.

Sabah gazetesinde, Yahya Bostan imzasıyla yer alan habere göre, Başbakan Erdoğan'ın, Kürdistan Bölgesi Başkanı Barzani ile 3 Haziran'da yaptığı görüşmenin ayrıntıları, Barzani'nin yakın çevresine anlattıklarıyla ortaya çıktı.

Başbakanlık Resmi Bina'da gerçekleşen görüşmede Başbakan Erdoğan ile Barzani arasında ilginç diyaloglar yaşandığı kaydedilen haberde, “konuğunu sıcak bir şekilde karşılayan Başbakan Erdoğan, Barzani'ye üç kere Kürtçe hitap etti. Erdoğan'la Barzani'nin görüşmesinde, Barzani'yi en çok etkileyen nokta, Başbakan'ın, Molla Mustafa Barzani'yi gündeme getirmesi oldu” ifadelerine yer verildi.

Barzani’nin, “Erdoğan samimiydi, beni çok etkiledi” değerlendirmesinde bulunduğu belirtilerek, Başbakan Erdoğan’ın, Demokratik Açılım'dan söz açılınca TRT 6'ten bahsettiği ve “TRT 6'da babanızla ilgili bir program yayınlanmasını istedim” dediği de yer alan habere göre, Erdoğan, PKK ile ilgili olarak da “Bizler Müslümanız. PKK'nın aramıza nifak sokmasına izin vermeyin!” ifadelerini kullandığı öne sürüldü.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.