28 Nisan 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır31°C
  • Ankara21°C
  • İzmir27°C
  • Berlin24°C

BARZANİ İLE DEMPSEY HEWLÊR'DE GÖRÜŞTÜ

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani ile ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey Hewlêr'de görüştü.

Barzani ile Dempsey Hewlêr'de görüştü

15 Kasım 2014 Cumartesi 23:03

Barzani-Dempsey görüşmesine Federal Kürdistan'dan; Başbakan Neçirvan Barzani Güvenlik Ajansı Danışmanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Kerim Şengali, Peşmerge Bakanı Mustafa Seyid Kadir ile diğer bazı yetkililer katılırken, ABD heyetinden Bağdat Büyükelçisi Stewart Jones ile bazı askeri ve siyasi yetkililerin katıldığı bildirdi. 

Federal Kürdistan Başkanlığı resmi sayfasından yapılan açıklamada, görüşmede Dempsey, Peşmerge Güçleri ile koalisyon güçleri arasındaki ortak hareket konusundan ötürü Mesud Barzani’ye teşekkür etti ve her konuda yardımlarının süreceğini ifade etti. 

53739

Dempsey, hayatını kaybeden perşmergelerin ailelerine de başsağlığı diledi ve yaptıkları hizmetin çok kıymetli olduğu değerlendirmesinde bulundu. 

ABD Genelkurmay Başkanı, Hewlêr ziyaretinin amacının, durumu yerinde görmek ve IŞİD’le mücadelede gerekliliklerin yerine getirilmesi hususunda Mesud Barzani’nin görüşlerini almak olduğunu kaydetti. 

Görüşmede Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, Amerika ve kolalisyon güçlerinin desteği için Dempsey’e teşekkür etti. 

Mesud Barzani, “Peşmerge, elinde iki devletin gelişmiş silahları bulunan IŞİD terörüne karşı kısıtlı imkanlara rağmen ablukayı kırmayı başardı. Verdiğimiz her şehit, teröristleri ülkemizden çıkarmak içindir. Kürdistan’ın her karış toprağını teröristlerden kurtarmak içindir” dedi. 

Terörizmle sadece askeri yöntemle değil aynı zamanda siyasi, fikri ve ekonomi alanında da mücadele edilmesi gerektiğini belirten Mesud Barzani, Irak ve Suriye’de terör varlığına müsade edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Görüşmede, Kobani’nin son durumu ve gönderilen Peşmerge Güçleri’nin rolü de ele alındı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.