02 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır15°C
  • Ankara13°C
  • İzmir14°C
  • Berlin15°C

‘BARZANİ CEPHEDEYKEN IŞİD’LE GÖZ MESAFESİNDEYDİK’

Mahmur Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Elî Husên, Kürdistan Bölge Başkanı Mesud Barzani'nin kendilerini ziyaret ettiğinde IŞİD ile göz mesafesinde olduklarını söyledi.

‘Barzani cephedeyken IŞİD’le göz mesafesindeydik’

18 Temmuz 2015 Cumartesi 12:40

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani’nin Mahmur cephesine yaptığı ziyaret hakkında BasNews’e konuşan Mahmur Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Elî Husên, diğer bayramlarda olduğu gibi bu bayramda da Barzani’nin Peşmergelerin yanında olduğunu kaydetti.

Husên ”Geçen yıldan beri neredeyse her hafta IŞİD saldırıyor. Başkan Barzani Peşmerge’nin IŞİD’in tüm saldırılarına kahramanca cevap vermesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek tüm Peşmerge ve komutanlarını kutladı” dedi.

Barzani’nin Peşmergelerle aynı sofraya oturduğunu söyleyen Elî Husên, ”Başkan Barzani Peşmerge ile bayram sofrasına oturması bizim için büyük bir manevi güç oldu” ifadelerini kullandı.

Elî Husên, Barzani’nin Peşmerge komutanlarından cephede uyguladıkları savaş taktikleri ve Peşmerge’nin ihtiyaçları hakkında bilgi aldığını söyledi.

Mahmur Cephesi Peşmerge Güçleri Komutanı Elî Husên,”Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani cephemize geldiğinde IŞİD bize çıplak göz ile görünecek mesafede yakındı. Başkan Barzani cepheye geldiğinde Peşmergeler olarak yoğun tedbir aldık” ifadelerini kulandı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.