28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara20°C
  • İzmir21°C
  • Berlin16°C

BARZANİ: BEDELİ NE OLURSA OLSUN KERKÜK KORUNACAK

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’in Kerkük saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada tüm imkanların seferber edilmesi ve bedeli ne olursa olsun Kerkük'ün muhakkak korunması gerektiğini belirtti.

Barzani: Bedeli ne olursa olsun Kerkük korunacak

22 Ekim 2016 Cumartesi 16:43

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, IŞİD’in Kerkük saldırılarına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı.

IŞİD saldırılarına karşı Peşmerge Güçleri’ni yalnız bırakmayarak savaşa katılan Kerkük halkına teşekkür eden Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, çatışmalarda hayatını kaybeden sivil ve Peşmergelerin ailelerine başsağlığı diledi.

Federal Kürdistan Başkanı Mesud Barzani, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''IŞİD’in cuma gününden itibaren Kerkük’e yönelik saldırıları, Peşmerge karşısındaki yenilgisini örtmek için yapılmış beyhude bir çabadır. Kerkük halkı ve tüm Kürdistanlıları, IŞİD’in terör saldırılarının püskürtüleceği konusunda temin ederim.''

Barzani, Kerkük’te tüm güvenlik önlemlerinin alınması için gerekli talimatları verdiğini belirterek, ''Tüm imkanlar seferber edilerek, bedeli ne olursa olsun Kerkük kenti ve sınırları muhakkak korunmalı ve düşmanın kontrolüne girmesine izin verilmemelidir'' ifadelerine yer verdi.

Federal Kürdistan Başkan Yardımcısı komutasındaki güvenlik güçlerinin kentte kontrolü sağladığını belirten Mesud Barzani, Kerkük kentinin korunması için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğini kaydetti.

670-100.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.