29 Mart 2024
  • İstanbul21°C
  • Diyarbakır19°C
  • Ankara21°C
  • İzmir25°C
  • Berlin13°C

BAROLARIN SAVUNMA YÜRÜYÜŞÜNE POLİS MÜDAHALESİ

İktidar ile barolar arasında yaşanan gerilim polisin Ankara’da savunma yürüyüşüne müdahalesiyle tırmandı.

Baroların savunma yürüyüşüne polis müdahalesi

22 Haziran 2020 Pazartesi 20:48

Hükümetin, baroların seçim sistemi ve yapılanmasıyla ilgili yasal düzenlemeden geri adım atması için Ankara’ya savunma yürüyüşü başlatan baro başkanları kente girişlerinde polis engeliyle karşılaştı.

58 baro başkanı ile çok sayıda avukatın Ankara’nın sembolü olarak gösterilen şehre giriş kapısından yürüyerek geçmesine izin vermeyen polis, önce valilik izninin olmayışını sonra da salgın önlemlerini gerekçe gösterdi.

Yürüyüşte ısrarlı oldukları konusunda polisle uzun uzun müzakere eden baro başkanları yaşanan gerilim ve arbededen sonra şehre girişte durdukları inşaat alanında oturma eylemi başlattı.

Polisin sık sık anonslarla uyardığı, geri çekilmelerini istediği baro başkanları ve avukatların polise “Gün gelecek sizin de hakkınızı biz savunacağız, önümüzden çekilin” çıkışları dikkat çekti.

barolar-1280x720.jpg

“Feyzioğlu bizim için yoktur”

Polisle şehre yürüyüş konusunda müzakere yaparken, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun 15 baro başkanı ile birlikte Anıtkabir’i ziyaret ettiğini, İçişleri ve Adalet bakanlarıyla görüşmeler yaptığını öğrenen baro başkanları Feyzioğlu’nun kendilerini temsil etmediğine ilişkin açıklamalar yaptı.

Feyzioğlu’nun “Yürümek doğal haktır” açıklamasını inandırıcı bir destek olarak görmeyen baro başkanları, Türkiye Barolar Birliği’nin Türkiye genelindeki 80 baroyu temsil etmediğini savundular.

barolar-yuruyor1-3-e1592826261347.jpg

Feyzioğlu, hafta sonu yaptığı “Yürümekle neyi amaçlıyorlar. Bu, neyin yürüyüşüdür” açıklamasıyla baroların sert eleştirilerinin hedefi olmuştu. Feyzioğlu’nun tıpkı tüm baro başkanları gibi çoklu baro yapılanmasını eleştirmesi ise “samimi” bulunmamıştı.

İstanbul Baro Başkanı Mehmet Durakoğlu, Feyzioğlu’nu neden eleştirdiklerini DW Türkçe’ye anlatırken “Feyzioğlu, bizim için artık yoktur. Baroların, savunmanın susturulması için gündeme getirilen yasal düzenleme teklifinin yazıcısı, katibi odur. Feyzioğlu ciddi bir avukatlık sorunudur” diye konuştu. Durakoğlu, Feyzioğlu’nun bütünüyle baroların karşısında olduğunu belirtirken de tüm baroların ne kadar polis engeli olursa olsun eylem yapmaktan vazgeçmeyeceğini söyledi. (DW)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.