08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara9°C
  • İzmir17°C
  • Berlin12°C

BARANSU'DAN ŞOK İDDİA

Taraf Yazarı Mehmet Baransu 2008 yılında AK Parti hakkında açılan kapatma davası ile ilgili çok çarpıcı bir iddia bulundu.

Baransu'dan şok iddia

21 Mart 2011 Pazartesi 16:01

Taraf Yazarı Mehmet Baransu, Halk TV-CHP ilişkisi nedeniyle seçimlerden sonra CHP'ye bir kapatma davası açılabilir yazısında çok çarpıcı bir iddiayı da gündeme getirdi.

Baransu 2008 yılında AK Parti hakkında açılan kapatma davasının iddianamesini İlhan Selçuk ile Doğu Perinçek'in yazdığını iddia etti.

İşte Baransu'nun bugünkü yazısından ilgili bölüm;

Kim bu kurye gazeteci
Söz kapatılma davasından açılmışken, size gazeteci kılıklı bir kuryeden bahsedeyim. AK Parti hakkında kapatılma davası açıldığında herkes iddianamenin Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya tarafından hazırlandığını sanıyordu. Ancak, iddianamenin büyük bölümünü İlhan Selçuk ve Doğu Perinçek dışarıda kaleme almış, CD ve flash belleklerle iddianame parça parça Yargıtay’a ulaştırılmıştı.

İlhan Selçuk-Yargıtay arasındaki kuryeliği ise bir gazeteci yaptı. Bu isim daha sonra siyasete soyundu. Önce gazetesi, ardından da siyasete girdiği partisi kendisini kapı dışarı etti. Şimdilerde çıktığı televizyon programlarında “basın ahlakından” söz ediyor. İnsanın kendisine “hadi oradan” diyesi geliyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.