30 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara23°C
  • İzmir27°C
  • Berlin28°C

BAKIRCI, 'KESİN İHRAÇ' İSTEMİYLE DİSİPLİNDE

AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı için MYK toplantısında 'İhraç' istemiyle disiplin kuruluna sevk kararı çıktı..

Bakırcı, 'kesin ihraç' istemiyle disiplinde

13 Temmuz 2010 Salı 22:19

AK Parti, Doğu'dan ikinci eş önerisiyle gündeme gelen Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'yı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk etti. Karar, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda alındı.

AK Parti'li millletvekillerinden oluşan heyet, Rize'de incelemelerde bulunmuş, rapor hazırlamıştı.

O rapor, son toplanan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu'nda ele alındı; ama ilk toplantıda karara varılmadı. Rize Belediye Başkanı, il başkanı ve belediye meclisi üyeleri ile birlikte Ankara'ya genel merkeze çağrıldı.

Hafta sonunda Ankara'ya gelen Bakırcı'yı önce yerel yönetimler başkanı Hüseyin Tanrıverdi, sonra da Başbakan Erdoğan dinledi.

Karar akşam saatlerinde çıktı. Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, terör konusunda yaptığı bazı açıklamaları basında yer alan AK Partili Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı'nın kesin ihraç talebi ile Disiplin Kurulu'na sevk edildiğini bildirdi.

Çelik, AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından, basın toplantısı düzenledi.

Çelik, MYK toplantısında, Halil Bakırcı ile ilgili yapılan incelemeye ilişkin raporun ele alındığını kaydetti ve "Rize Belediye Başkanı Sayın Halil Bakırcı sarf ettiği uygunsuz sözler nedeni ile kesin ihraç talebi ile partimizin Disiplin Kurulu'na sevk edilmiştir" dedi.

Disiplin Kurulu'nun gerekli çalışmayı yapacağını ifade eden Çelik, Bakırcı hakkındaki nihai kararın yine MYK toplantısında verileceğini, bunun da kamuoyu ile paylaşılacağını belirtti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.