07 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır10°C
  • Ankara4°C
  • İzmir13°C
  • Berlin10°C

BAKAN GÜLER: İKİNCİ AŞAMAYA GEÇİLMEDİ

Bakan Güler, Somali'li meslektaşını makamında kabul etti. Güler, konuk bakan ile görüşmesinden önce basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Güler: İkinci aşamaya geçilmedi

10 Temmuz 2013 Çarşamba 18:46

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin (AİHM) Türkiye hakkında verdiği biber gazı kararının sorulması üzerine Bakan Güler, “AİHM kararları spesifik olarak olay itibari ile verilen kararlardır. Ancak polisin zor kullanma yetkisini kaldıran bir karar değildir” dedi.

Bakan Güler çözüm süreci için de şöyle konuştu: “Çözüm sürecini bizler de bütün sonuçlarla birlikte dikkatle takip ediyoruz. Burada birinci unsur silahlı grupların yurt dışına çıkmasıyla ilgili bir konuydu. Elbette bu konuyla ilgili tümüyle bir çekilmenin olmadığı tespit ediliyor. Ancak hareket halinde olduğu da biliniyor ya da ifade ediliyor. Bunu izliyoruz elbette ve sonra da ikinci aşama gündeme gelecek. Biz çözüm sürecinin tüm şartları ile uygulanmasını bekliyoruz. Şu anda ikinci aşamaya geçilmiş değil. Çünkü ikinci aşamanın şartları oluşmuş değil. Ancak çözüm süreci ile ilgili toplantıları biz sürdürüyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.