23 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara26°C
  • İzmir28°C
  • Berlin10°C

BAHÇELİ’YE GÖRE ABD’YE RAĞMEN OPERASYON YAPILMALI

Partisinin Meclis’teki grubunda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ABD’nin Suriye’den çekilme kararı ve gelen son açıklamalara ilişkin konuştu, hükümete çağrı yaptı.

Bahçeli’ye göre ABD’ye rağmen operasyon yapılmalı

08 Ocak 2019 Salı 15:30

Bahçeli, ABD’nin uyarılarına karşı Suriye’de Fırat’ın doğusuna “Türkiye’nin bekası için” operasyon yapılması gerektiğini söyledi.

“Öngörü hataları ve aşırı iyimserlik, beka düzeyinde kayıp ve tehlikelere neden olabilecektir” diyen MHP lideri, “Türkiye Fırat’ın doğusuna girmeli gereğini yapmalıdır. Başkalarının ne diyeceği ile ilgilenemeyiz” dedi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekilme iradesine kuşkuyla baktıklarını ifade eden Bahçeli, “Sabah başka akşam başka konuşan bir şahsın ne dediğinden çok ne yaptığına bakmak gerekir” dedi ve ekledi: “ABD’nin çekilme kararı oyun ve stratejik oyalamadır.”

Trump’ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton’ın “Kürtleri koruma anlaşması sağlanmadan çekilme yok” sözlerine de atıfta bulunan MHP lideri, “Balton musun Dalton musun bilmem, Kürtleri koruyacaklarmış… Türkiye bağımsız ve egemen bir devlet olarak neyi nasıl yapacağını sana ve patronlarına mı soracaktı?” diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.