20 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara18°C
  • İzmir16°C
  • Berlin7°C

BAHÇELİ'DEN 'YENİ ÇÖZÜM SÜRECİ' TEPKİSİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında konuştu. Bahçeli 'Sokaklar huzursuz, insanımız kaygılı' ifadelerini kullandı.

Bahçeli'den 'yeni çözüm süreci' tepkisi

06 Kasım 2018 Salı 11:53

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, grup toplantısında dün açıklanan enflasyon rakamlarına değindi. Bahçeli, “Enflasyon canavarı artık baş kaldırmıştır. Enflasyon sonuçlarını herkes gördü, bu rakam son 15 yılın en yüksek rakamı. Anlaşılan enflasyonla mücadele kapsamında yüzde 10’luk fiyat indirimleri sınırlı olmuştur. Yıl sonuna kadar süreceği söylenen KDV ve ÖTV indirimlerinin nasıl bir sonuç alacağını kısa sürece görmemiz mümkündür. Döviz artınca hemen fiyatları şişirenler, döviz inince neden harekete geçmiyorlar? ” dedi.

Danıştay’ın 'Öğrenci Andı’ kararı sonrasında başlayan tartışmalara da değinen Bahçeli şöyle devam etti; “Andımız bahanesi ile ölçüsü kaçan polemikler yaşanıyor. Yarım aydınlar, sözde uzmanlar bilip bilmeden ağızlarına ne gelirse gündeme taşıyor. Her şey bitti. Geriye Türk Milleti kimdir sorusuna cevap aramak mı kaldı? Nereye varmak emelindesiniz. Kırdığınız ceviz kırkı geçti. Baltanız defalarca taşa değdi. Türk milleti kimdir diyenler söyleyin asıl siz kimsiniz? Kimin ne olduğuyla ilgilenmiyoruz, herkesin etnik ve mezhebine saygı duyuyoruz. Ancak Türk milletini tartışmak düşmana koz vermek, emperyalizme selam yollamaktır. Hiçbir ülkücü buna izin vermez. Türklükte ırk arayan Türkçülüğü ırkçılıkla bir gören kim varsa tarihi bir hatanın tam ortasındadır”

Bahçeli’nin açıklamaları şöyle:

TÜRKİYE GELECEĞİN SÜPER GÜCÜDÜR: Cumhuriyetin 95’inci yılında hayata geçen 200 milyon kapasiteli havalimanından memnun olduk. Cumhuriyetin dayanağı, cumhurun iradesidir. Türkiye Cumhuriyeti, kucaklaşmanın devletidir. Türkiye Cumhuriyeti geleceğin süper gücüdür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran ve vafa borcumuz vardır. 10 Kasım’da Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 80’inci yılını anacağız. Sahip olduğu karar ve azimle yol gösterici olmuştur. Atatürk, Türk Milleti’ne kendisini adamış, inanmış ülkü sahibi bir şahsiyettir. Onun karakterinde teslimiyetin kırıntısı yoktur.

KEŞKE YUNAN KAZANSAYDI DİYENLER BİZDEN DEĞİLDİR: Türk Milleti’nin kollektif dehasını hayata geçirerek, hürriyetin bir bağış değil, bir fetih olduğunu gösterdi. Entrikacıların senaryolarını boşa çıkarmıştır. Bize göre 10 Kasım, ağıt, matemden öte, Atatürk’ün daha iyi tanınması için bir eşik olmalıdır. Hala Atatürk’ü idrak edemeyen, etse de, ifade edemeyen yozlaşmış Cumhuriyet hasımları vardır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk Milleti’nin ortak değeridir. Türk Milleti’nin banisidir. Fikir ve emanetine tahammülsüzlük vahşi bir tuzaktır. Bu tuzağa düşemeyiz. Atatürk demek, ne mutlu Türk’üm sözüne sadakattir. Atatürk demek, Türk demektir, Cumhuriyet demektir, Samsun’dan itibaren aşama aşama sahnelenen zafer demektir. Keşke Yunan kazansın diyenler bizden değildir, asla bizden sayılmayacaklardır. Aslını inkar eden köksüzler ne Türk ne de Müslüman olabileceklerdir.

SOKAKLAR HUZURSUZ İNSANLAR KAYGILI: Üstesinden gelmemiz gereken ağır sorunlar vardır. Asayiş ve adalette sorunlar birikmiştir, sokaklar huzursuz ve insanımız kaygılıdır. Geleceğimiz belirsizdir. Maalesef her yerde kavga hakimdir. Tokalaşmak yerine sıkılı yumruklarla pozisyon alanlar toplumsal barışa kastedenlerdir. Bunlar gittikçe kalabalıklaşmaktadır. Bu tablo endişe vericidir. “Şiddet haberleri sıradanlaşmıştır. Türkiye toplumsal ve sosyal bunalımın kıyındadır. Ekonomik sıkıntılar da tüm insanları tehdit etmektedir. Fabrika yangınları soru işaretleri barındırmaktadır. Bunlar sorgulanmalıdır, niye yanar fabrikalar? Kimse aklımızla alay etmesin. Sosyal ve ekonomik yıkıma hizmet etmektir fabrika yakmak. Kur savaşından ağır hasar aldık ama memleket bizimdir. Ekonomideki derin yaraları iyileştirmek milli bekamızın gereğidir.

TERÖRLE MASA KURULAMAZ: ABD’nin İran’a başlattığı ambargo bu ülkeyi zora sokacaktır, bu süreçten Türkiye’yi muaf tutmasına diyecek bir şeyimiz yoktur… ABD’nin dürüstlüğün çizgisinden saplaması hem kendisinin hem de Türkiye’nin iyiliğinedir. Terörle masa kurulmaz, aman diyerek tavizler vermekle akan kan durmaz. Terörün bitişi konuşmakla olmaz. Teröristlerle Kürt kökenli kardeşlerimizi eşitlemek şerefsizliktir, buna kimse cüret edemez. Hepimiz Türk milletiyiz. Türkiye’yi kurnazca yeni çözüm sürecine çekme arayışı varsa Türk milleti bu oyuna kesinlikle gelmeyecektir. Türk Milleti o öldürücü zehri asla içmeyecektir. Terörle masa kurulmaz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.