22 Kasım 2024
  • İstanbul18°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara17°C
  • İzmir21°C
  • Berlin3°C

BAHÇELİ YİNE ERKEN SEÇİM DEDİ

Erken seçim çağrısı yapan MHP lideri, "Bu değerlendirmeler doğru değil. Eğer MHP'nin durumunu analiz etmek istiyorlarsa bir erken seçime gidelim" dedi.

Bahçeli yine erken seçim dedi

21 Eylül 2010 Salı 13:05

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli referandum sonrası yapılan partisinin büyük oy kaybına uğradığı yorumlarına sert çıktı. Erken seçim çağrısı yapan MHP lideri, "Bu değerlendirmeler doğru değil. Eğer MHP'nin durumunu analiz etmek istiyorlarsa bir erken seçime gidelim" dedi.

 Bahçeli referandum sonuçlarını düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle oldu:

- MHP linç edilmekle karşı karşıya kaldı. "MHP referandumda en fazla darbeyi alan partidir", "önemli ölçüde tabanını kaybetmiştir", "kalelerini kaybetmiştir ve muhtemel seçimde barajı aşıp aşamayacağı tehlikesi vardır" gibi yorumlara maruz kalmıştır.

- Beyaz evet, kahverengi hayırdır. Başbakan’ın bazı açık hava toplantılarında özellikle İstanbul mitinginde, referandumda verilecek oylar partileri bağlamaz, oy pusulasında parti amblemi yoktur, ya evet ya hayır kullanacaktır diyerek AKP’nin bir güven oylamasına muhatap olmaması gerektiğini, referandumun bir AKP projesi olmadığını defalarca tekrarlayarak konuşmasına rağmen, Sayın Başbakan ile çok sıkı fıkı olan bu kişilerin, hemen oy pusulası üzerinde, nerede MHP yazıldığını görerek, böyle bir yüzde 42’nin içerisinde MHP ancak yüzde 6-7 civarındadır diyerek hükme varmaları, gerçekten Türkiye ve basına ahlakı açısından büyük talihsizliktir.

- Birden Türkiye genelinde analizler yapılmadan önce MHP'nin referandum oylamasında büyük oy kaybına uğradığı şeklinde yorumlar yapmaları, bu siyasi analize partiyi mahkum etmeleri doğru ve sağlıklı olmamıştır. MHP'nin büyük oy kaybına uğradığı kanaatinde değiliz.

- MHP bir teklif sunmaktadır. Teklifimiz şudur: Eğer bu basın mensupları ve TV yorumcuları, siyasi partilerden bazı kesimler MHP'nin durumunu yakından görüp analiz etmek istiyorlarsa, bunu zihinleri bulandırmadan bir erken seçime giderek MHP'nin ne oranda siyasi hayatta olduğunu test etmeleri daha doğru bir yaklaşımdır.

- Sayın basın mensupları ve kıymetli televizyon yorumcuları, şimdi soruyorum. AKP’nin amblemini evette görmüyorsunuz da, hayırda MHP’nin amblemini görmeyen, yüzde 42’yi CHP’ye kaydırmakla hangi siyasi projenin adımını atıyorsunuz. Bunu açıklamanızı bekliyoruz. Bu açıdan zihin bulanıklığı yaşanmaktadır.

"Değerlendirmeler bilimsel değil"

- Yapılan değerlendirmeler bilimsel değildir. Bunun için de bir önerim var. YSK’nın çok kısa bir süre içerisinde referandumun köy ve mahalle esasına dayalı sandıkları da değerlendirerek, kamuoyunu geniş kapsamlı bilgilendirmesinde yarar vardır.

"Başbakan 'hayır' diyenleri sayıyor"

- Sayın Başbakan, hayır oylarını verenlerini sayıyor. Mümkün olduğu kadar da bir araya gelemeyecek insanlar hayır verdi diyerek iddia ediyor. Başbakan teşekkür sıralamasında kendisini gösteriyor. Sayın Başbakan, Saadet Partisi’ne, Büyük Birlik Partisi’ne teşekkür ediyor, bağımsız ülkücüler diye bir tanımlama geliştirmiş onlara teşekkür ediyor, Kürt aydınlarına teşekkür ediyor, arkasında da kendi parti yöneticisine teşekkürü tamamladıktan sonra, odalara teşekkür ediyor, STK’lara teşekkür ediyor, sivil inisiyatife teşekkür ediyor. Bunlar zaten evet oyu vereceklerini vurgulamışlardı.

- Buradan bir destekle, muhalefet güven oylamasıyla konuyu ilişkilendiriyor şimdi ne diyecekler diye konuşmasında soruyor. Sınırlı sorumlu AKP kooperatifi kurulmuş oldu. Bu yolla da AKP, 8 yıllık iktidarı döneminde, PKK açılımı veya demokratik açılımı çalışmalarında gerçekten güvenoyu almıştır. Bu oyu veren Saadet Partisi’dir, Büyük Birlik Partisi’dir.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.