04 Mayıs 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara15°C
  • İzmir20°C
  • Berlin16°C

BAĞDAT’TAN HEWLÊR’E UZLAŞMA ADIMI

Irak merkezi hükümeti, Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol şirketlerinin ücretlerinin ödeneceğini açıkladı.

Bağdat’tan Hewlêr’e uzlaşma adımı

30 Ekim 2013 Çarşamba 14:54

Irak merkezi hükümeti, Federal Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol şirketlerinin ücretlerinin ödenmesi için 2014 bütçesinde kaynak ayırdı.

Handan haber sitesine demeç veren Irak Maliye Bakanı Fadıl Nebil, Kürdistan Bölgesi’nde faaliyet gösteren yabancı petrol şirketlerinin ücretlerinin ödenmesi için 2014 yılı bütçesinden 1. Milyar Dinar kaynak ayırdıklarını belirterek ücretlerin bu rakamı aşması halinde geri kalan kısmın devlet hazinesinden ödeneceğini söyledi.

Maliye Bakanı Fadıl Nebi, Kürdistan Bölgesi’ndeki petrol şirketlerinin ücretleri ile ilgili konunun Irak maliye ve petrol bakanlıkları ile sayıştayı tarafından oluşturulan üçlü bir komite tarafından incelendiğini açıkladı.

Federal Kürdistan Yönetimi, Bağdat’ın yabancı petrol şirketlerinin ücretlerini ödememesini gerekçe göstererek Irak yoluyla nakledilen günlük 250 bin varil petrolün ihracını durdurmuştu.

Irak hükümeti, Kürdistan Bölgesi’ndeki şirketlerin ertelenen alacaklarından bir kısmını ödemiş; ancak Kürdistan Bölgesi petrol naklini başlatmamıştı.

174 trilyon dinar olarak belirlenen 2014 bütçesinin yüzde 93’ünün ham petrol ihracatından sağlandığı bildiriliyor. (YDH)

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.