02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır24°C
  • Ankara17°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

BAĞDAT ADIM ATMAZSA KÜRDLER REFERANDUMA GİDECEK

Basnews sitesi, Kürdistan Parlamentosu Başkanı Yusuf Muhammed’in “eğer Bağdat haklarımızı vermezse referanduma gideceğiz” dediğini belirtti.

Bağdat adım atmazsa Kürdler referanduma gidecek

07 Aralık 2014 Pazar 14:34

Hewlêr Bağdat arasındaki ilişkileri değerlendiren Parlamento Başkanı, “Kürdistan Bölgesi bağımsızlık ilan edecek” iddiasına yönelik olarak, “Kürdistan Bölgesi şu ana kadar Irak içinde kalma stretejisini uyguluyor. Ama eğer Irak Anayasası uyarınca davranılmaz, Irak hükümeti Kürdlerin kanunla tanınmış haklarını ayaklar altına alırsa, o zaman durum değişir. Bu durumda Kürdler başka alternatife yönelirler, bağımsızlık için referanduma giderler” diye konuştu,

Kürdistan Bölgesi Anayasası’nın hazırlanıp kabul edilmesi için önemli adımlar attıklarını belirten Muhammed, “Parlamento’daki siyasi parti gurupları taslak üzerinde çalışıyorlar. Anayasa taslağı 2015 Ağustosuna kadar hazır olur” dedi.

Türkiye ve komşu ülkeler ile ilişkilere önem verdiklerini ifade eden Parlamanto Başkanı, karşılıklı ziyaretlerin yapıldığı ve önemli adımların atıldığını bildirdi.

Parlamento Başkanı, “çözüm sürecine” ilişkin olarak, “sürecin barış ile sonuçlanmasını canı gönülden istiyoruz. Kürd sorunun çözümü Kürdistan Bölgesi ve Türkiye ilişkilerini ilerletir. Sürecin kısa sürede amacına ulaşacağını umud ediyoruz” dedi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.