04 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır23°C
  • Ankara19°C
  • İzmir20°C
  • Berlin19°C

AZADİYA WELAT 9 YAŞINDA

Üzerindeki tüm baskılara rağmen Azadiya Welat, günlük yayın hayatında 8’inci yılını geride bıraktı.

Azadiya Welat 9 yaşında

14 Ağustos 2014 Perşembe 07:07

Üzerindeki tüm baskılara rağmen Azadiya Welat, günlük yayın hayatında 8’inci yılını geride bıraktı. “Çavê we ronî” ile 15 Ağustos 2006 yılında günlük yayın hayatına başlayan gazete Kürtlerin siyasal, sosyal ve kültürel alandaki gelişmeleri takip ettiği belli adreslerden biri konumuna geldi. Azadiya Welat’ın imtiyaz sahibi Ramazan Ölçen, gazetenin çalışma gücünü Kürt Yazarlar Musa Anter ve Gurbetelli Ersöz’den aldığını söyledi.

8 YILDA 9 KAPATMA

Türkiye’de Kürtçe yayın yapan tek günlük gazete olan Azadiya Welat gazetesi. Yarın 9’uncu yılına giriyor. Günlük yayına başladığı 15 Ağustos 2006’dan bugüne kadar 9 kez kapatılan Azadiya Welat gazetesinin genel yayın yönetmenlerinden tutalım da yazı işleri, editörü, muhabiri ve imtiyaz sahibine kadar defalarca çalışanları gözaltına alındı, para cezaları kesildi, kapatıldı ve baskının her türlüsünü yaşadı.

2003 yılında sürgün hayatına son vererek, Diyarbakır’a taşınan Azadiye Welat Gazetesi verilen cezalar ve açılan davalar nedeniyle, çok sayıda imtiyaz sahibi ve yazı işleri müdürü değiştirdi. Kapatılma dönemlerinde ise Rojev, Dengê Welat, Welat ve Hawar isimleriyle gazeteler çıkarıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.