14 Mayıs 2024
  • İstanbul11°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara7°C
  • İzmir18°C
  • Berlin20°C

AYNA: SİYASİ TUTUKLULAR SERBEST BIRAKILSIN

BDP’den, artanolaylar karşısında bölgeden gelen bazı atşekes çağrılarının tersi bir açıklama, 2006 yılı hatırlatılarak yapıldı.

Ayna: Siyasi tutuklular serbest bırakılsın

28 Haziran 2010 Pazartesi 09:46

BDP’den, artan olaylar karşısında bölgeden gelen bazı atşekes çağrılarının tersi bir açıklama, 2006 yılı hatırlatılarak yapıldı. Ayrıca bir çağrı daha geldi: Siyasi tutuklular serbest bırakılsın. Mimar Sinan Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen 'Gençlik Şöleni'nde konuştu.

Yaşanan son gelişmelerin ardından, önce bazı köşe yazarlarının, ardından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ''ateşkes çağrısında bulunmalarını'' istediğini ileri süren Ayna, bu istekte bulunanların, Kürtlerin neler yaşadığını bilmediğini savundu.

''Biz bu çağrıyı 2006'da zaten yaptık. Hemen ardından derin devlet bu çağrıyı provoke etmek için Diyarbakır Koşuyolu Parkı'nda bomba patlattı” diyen ve “Bu yüzden ateşkes çağrısında bulunmuyoruz” şeklinde konuşan Ayna şunları söyledi:

“Şimdi operasyonların sona ermesi çağrısında bulunuyoruz. Tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını ve birlikte demokratik bir Anayasa yazma çağrısında da bulunuyoruz.''

Anayasa paketinde demokratikleşmeyle ilgili düzenlemelerin olmadığını da iddia eden Ayna, ''Bu nedenle dışı süslü ama içi kurtlu bu pakete 'hayır' diyoruz'' diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.