06 Mayıs 2024
  • İstanbul9°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara3°C
  • İzmir12°C
  • Berlin10°C

AYDINLIK 1 AY KAPATILDI

İşçi Partisi'ne yakınlığı ile bilinen Aydınlık Dergisi, suçu ve suçluyu övme, terör propagandası yapma gerekçesiyle kapatıldı.

Aydınlık 1 ay kapatıldı

09 Aralık 2009 Çarşamba 16:12

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Aydınlık dergisinin yayınının bir ay süreyle durdurulmasına karar verdi. Dergi, suçu ve suçluyu övme suçlarından dolayı kapatıldı.

Derginin sahibi ve sorumlu müdürü Ruhsar Şenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, dergiye dün sabah yapılan bildirime göre, son sayıyla ilgili toplatma kararının verildiğini, derginin kapatıldığını ve 1 ay süreyle yayın yasağı konulduğunu bildirdi.

Şenoğlu, "Savcılığın, dergimiz bayilere çıktıktan 3 gün sonra işlem yapması da kapatmanın siyasi bir karar olduğunu göstermektedir" dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesinin kararında şu ifadeler yer alıyor:

"İstanbul ilinde basılıp yayımlanan Aydınlık isimli derginin 6 Aralık 2009 tarihli 1168 sayılı nüshasının 4. sayfasında yer alan 'Vatanı savunmak su ç, bölücülük ve casusluk serbest, Türk ordusuna tasfiye harekatı' başlıklı yazının tamamı ve içeriğindeki 'Beşiktaş Terör Örgütü İşlevsel Şema' incelendiğinde suç ve suçlunun övüldüğü, terör örgütünün propagandasının yapıldığı, terör örgütüne kamu görevlilerinin hedef gösterildiği anlaşıldığından 5187 sayılı Basın Kanunu'nun 25/2 maddesi gereğince Aydınlık isimli derginin 6 Aralık 2009 tarihli 1168 sayılı nüshalarının tamamına el konulmasına, dağıtım ve satışının yasaklanmasına, 3173 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 6/son maddesi gereğince yayının bir ay süreyle durdurulmasına karar verildi."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.