27 Nisan 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır29°C
  • Ankara26°C
  • İzmir27°C
  • Berlin20°C

AYDIN DOĞAN'A HİLTON ŞOKU!

Aydın Doğan Hilton Oteline çivi çakamayacak!. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi Şişli-Harbiye’nin 1/5000 ölçekli planını oybirliğiyle onayladı.

Aydın Doğan'a Hilton Şoku!

21 Haziran 2010 Pazartesi 10:49

Hilton Oteli ve çevresinde yeni imar planı yapma şansı ortadan kalktı İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Müdürlüğü Şişli-Harbiye Tarihi Sit Alanı’nın 1/5000 ölçekli plan çalışmalarını tamamladı.

İBB Meclisi de planı oybirliğiyle onayladı. Yeni plana göre koruma altına alınması gereken eser olarak tescillenen Hilton Oteli ve çevresinde yeni yapılaşmanın yolu kapandı. 2007 yılında 2 numaralı Koruma Bölge Kurulu Hilton otelinin Türkiye Mimarlığının geç modern uluslararası üslup özelliklerini taşıyan bir yapı olduğuna hükmetti.

Hilton Oteli’nin yanı sıra, Radyo Evi, Lütfi Kırdar Kongre Sarayı, Askeri Müze, Harbiye Açıkhava Müzesi ile Demokrasi Parkı’nın kurul kararıyla korunmaya değer varlık olarak tescil edildiği belirtildi. Doğan Holding 2005 yılında Hilton Oteli’ni 255 milyon dolara satın aldı. Daha sonra Şişli Belediyesi’nce plan değişikliği yapılarak yapı emsali olan 0.7′yi 3.5 kat arttırıp 2.7′ye yükseltildi.

Plan değişikliği, İBB Meclisi tarafından Şişli’ye geri gönderildi. İtirazları değerlendiren İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, bölgeyi Yapı Adası Kültür Varlığı olarak 11 Nisan 2007′de onayladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.