27 Nisan 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır28°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin15°C

AYDIN DOĞAN'A AB'DEN KÖTÜ HABER

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Oomen-Ruijten, Doğan Grubu'na verilen cezayla ilgili çok sert konuştu.

Aydın Doğan'a AB'den kötü haber

30 Kasım 2009 Pazartesi 21:36

AB İnsan Hakları Alt Komitesi'nin Türkiye oturumunda konuşan Hollandalı Hristiyan Demokrat Ria Oomen-Ruijten, ''Doğan Yayın Holding ağır bir cezaya çarptırıldı. Bence bu orantılı bir ceza değil ve bununla ilgili birşeyler yapılmalı. Ama basın özgürlüğünde gerçek sorun şu: Holding sahibi olarak medya ve diğer ticari alanlarda faaliyet gösteriyorsunuz ve holdinginize bağlı medya gücünü nüfuz için kullanıyorsunuz. Türkiye'de bu sorunun çözülmesi için bu alanda ayrı bir yasal düzenlemeye ihtiyaç var'' dedi.

Türkiye'de yargının ''bağımsız olduğunu fakat her zaman tarafsız olamadığını'' savunan Oomen-Ruijten, halkın yargıya güven duyabilmesi için yargı reformu stratejisinin bir an önce uygulanması çağrısında bulundu.

Demokratik açılımda Türkiye'nin ''kimi cesur adımlar attığını, fakat bunların TBMM'de alınacak kararlarla desteklenmesi gerektiğini'' kaydeden Oomen-Ruijten, ''Elbette bu çok çok hassas bir konu. Demokratik açılım tarihsel bir fırsat olarak görülmeli'' diye konuştu.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Helene Flautre ise demokratik açılımın başarılı olması için Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu dile getirdi.

Son dönemdeki Türk dış politikasını ''oldukça etkileyici'' bulan Flautre, Ermenistan ile başlatılan diyalog süreci ve ikili ilişkilerin normalleştirilmesi için imzalanan protokollerle, İsrail-Suriye barış görüşmelerindeki rolüyle ve bölgesinde barış için diğer girişimleriyle Türkiye'nin, ''bölgesel oyuncu olduğunu gösterdiğini'' vurguladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.