27 Nisan 2024
  • İstanbul14°C
  • Diyarbakır22°C
  • Ankara21°C
  • İzmir22°C
  • Berlin18°C

ATALAY: ÇÖZÜM SÜRECİ YASASI BİR İKİ GÜNDE MECLİS’E SEVK EDİLECEK

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin çerçeve yasasının çıkarılması için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirtti.

Atalay: Çözüm süreci yasası bir iki günde Meclis’e sevk edilecek

25 Haziran 2014 Çarşamba 09:41

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm sürecinin çerçeve yasasının çıkarılması için yapılan çalışmaların tamamlandığını belirterek, "Biz o çalışmayı şu anda tamamladık ve bakanlarımızın imzasına açıldı. Son Bakanlar Kurulunda da sunumunu yaptım, karar verildi ve şu önümüzdeki bir iki gün içinde zaten biz onu Meclise, tasarı olarak sevk edeceğiz" dedi.

Atalay, Romanya'nın başkenti Bükreş'te gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Çözüm sürecinin çerçeve yasasının bir iki gün içinde Meclis’e sevk edileceğini belirten Atalay şöyle dedi:

"Biz aylar önce bu konuda çalışmalarımız olduğunu açıkladık ve 19 Mayıs'ta Başbakanımızın başkanlığında çok geniş kapsamlı, çok uzun süren toplantı yaptık. Toplantının tek konusu, çözüm süreci, geldiği yer, bundan sonra ne yapabiliriz, ne yapmalıyız oldu. Orada bize, bu işi yürütenlere bir görev verildi; Bu konudaki yol haritasının daha somut şekilde çalıştırılması, yani daha somut bir yol haritası ve bir de çözüm sürecinin bir çerçeve yasasının çıkarılması... Biz o çalışmayı şu anda tamamladık ve bakanlarımızın imzasına açıldı. Son Bakanlar Kurulu'nda da ben onun sunumunu yaptım, karar verildi ve şu önümüzdeki bir iki gün içinde zaten biz onu Meclise tasarı olarak sevk edeceğiz.”

Ak Parti’nin Diyarbakır'da düzenlediği çalıştayda yasal zemin üzerinde çalıştıklarını zaten ifade ettiklerini belirten Atalay, "O yasa çalışmamız son safhasına geldi, Bakanlar Kurulunda imzası tamamlandı, bir iki gün içinde de Meclise sevk edeceğiz" diye konuştu.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.