30 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara24°C
  • İzmir25°C
  • Berlin26°C

ARSLAN'IN PEYGAMBERLİK HAYALİ

Ergenekon'dan sorgulanan Danıştay saldırganı Arslan, "Küçükken Peygamber olacağımı düşünüyordum" dedi.

Arslan'ın peygamberlik hayali

22 Ekim 2009 Perşembe 21:57

Ergenekon'dan sorgulanan Danıştay saldırganı Arslan, "Küçükken Peygamber olacağımı düşünüyordum" dedi.

Ergenekon davasının öğleden sonraki oturumunda, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu'nun ardından Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün sorularıyla Arslan'ın çapraz sorgusuna devam edildi.

Şengün'ün, Arslan'ın verdiği cevaplara zaman zaman kızdığı gözlendi. Arslan, sorgusunda küçükken gördüğü bir rüyayı da anlatarak "Peygamber olacağımı düşünüyordum" dedi. Alparslan Arslan, Köksal Şengün'ün soruları sırasında taşkınlık yaparak kürsüyü devirdi. Babasına, Genelkurmay Başkanı'na ağzı alınmayacak küfürler etti.

Başkan, Danıştay kakarının Kasım 2005 tarihinde verildiğini hatırlatıp, 2006 Şubat ayında haberin yayınlandığını belirterek, saldırıya gazetede çıkan haberin ardından mı karar verdiğini sordu. Arslan, "Edepli Müslüman bu haberi yazmaz bu haberi yayınlamazdı" dedi.

Başkan, "Türban kararını kafana taktın. Önce bir tabanca temin ettin. Sonra diğer iki tabancayı, ardından da 3 bombayı temin ettin. Bu kadar büyük hazırlığı bir ay gibi bir süre içinde yaptın" deyince Arslan, "İsteseydim özel harekata girebilirdim. Altyapım vardı." cevabını verdi.

Başkan, "Bu hazırlık kavga boyutunu aşan bir hazırlık, neden o kadar kişiyi topladın. Bu eylemi tek başına gerçekleştiremez miydin. Adamları barlardan toplamışsın. Üstelik bu adamların kafa yapısı sana uymuyor." dedi. Bunun üzerine Arslan, "Ben ordu kuracaktım. Anlattım size." diye cevap verdi. Başkan Şengün, "Lejyon ordusu yani. Ordu böyle mi kurulur ? Bu adamlar peşinden bedavaya gelmez" deyince Arslan, "Cami cemaatine diyemezdim." dedi.

Başkan Şengün'ün, "Bu adamlar senden aldıkları bombayı neden bedava bir yerlere atsınlar ? Arkasında başka birşey ver demek ki. Keyfe keder olur mu ? Bu adamlara ne teklif ettin ?" şeklindeki sorusuna Arslan, "Ben hale bakarım. 500 milyar galaksi var dedim." diye cevap verdi. Başkan Şengün, bunun üzerine, "O zaman bu adamlar uçmayı mı merak ettiler ?" diye sordu.

Şengün'ün, Arslan'ın verdiği cevaplara zaman zaman kızdığı gözlendi. Arslan, sorgusunda küçükken gördüğü bir rüyayı da anlatarak "Peygamber olacağımı düşünüyordum" dedi. Alparslan Arslan, Köksal Şengün'ün soruları sırasında taşkınlık yaparak kürsüyü devirdi. Babasına, Genelkurmay Başkanı'na ağzı alınmayacak küfürler etti.

Hukuk Fakültesi'nden ne zaman mezun olduğu, stajını nerede yaptığı, askerlik hizmeti ve kurduğu Yetitepe Hukuk Burosu hakkında yeniden soru yönelten Şengün, "Cübbe giydin. Birilerinin hakkını savundun. Birilerini yanına alıp sonra da tahsilata çıktın. Bu senin anlattığın dinle bağdaşıyor mu ?" diye sordu.

Arslan, "Hukuki prosedürler bazen insanı çıldırtacak boyuta ulaşıyor. Osman Yıldırım ile gidip tahsilat yapıyorduk." dedi.

Başkan, "Silah çekip hak arıyorsun. Bunu din boyutuyla nasıl açıklıyorsun. Bu dini boyutu sende ne zaman başladı. Seni insan öldürmeye kadar götürdü" deyince, Arslan, "Tahsilatlarda silah kullanmadım. Peygamber efendimizi 2-3 yaşındayken rüyamda gördüm. O günden sonra Allah'ı aramaya başladım. 1980'den 2009'a kadar devam etti bu arayış. Peygamber olacağımı düşünüyordum" dedi.

Başkan Şengün, "Arabayı aldın. Silahları koydun. Atış talimi yapacaktın. Bunun için Ankara'ya gitmeye ne gerek var." diye sordu. Arslan da "Suya girmek için denize gitmek lazım." dedi.

Arslan, Başkan Şengün'ün sorusu üzerine, Ankara'ya giderken beraberinde olan kişilere bankalara gideceğini söylediğini, ancak ilk hedefin Danıştay olduğunu bildiklerini söyledi. Şengün'ün, buluşma yeri olarak neden Ataşehir'i seçtiği sorusuna Arslan, "Açık ferah alan olduğu için" cevabını verdi. Başkan Şengün, "Ozaman neden Çamlıca'yı seçmedin ?" surusuna ise Arslan, "Vallahi düşünmedim. Bu hal işidir." dedi. Arslan'ın, "Bana kopuk adam lazımdı. Osman eğer kopuk olmasa yanımda bir dakika bile tutmazdım." şeklindeki sözleri üzerine Başkan, "Kopukluğun ne ilgisi var adam. Bunlar Ataşehir'de kopuk da Üsküdar'da değil mi ?" diye sordu. Arslan ise bunun hal işi olduğunu belirterek, tekrar, "Rahat edeceğin ortama gitmek lazım" diye cevap verdi.

Başkan Şengün, Danıştay olayından sonra polisler tarafından yakalandığında kendisine Muzaffer Tekin ile ilgili sorup sorulmadığını sordu. Danıştay olayının ardından Muzaffer Tekin'in gözaltına alındığını hatırlatan Şengün, "Muzaffer Tekin ile ilgili bir beyanda bulundun mu" dedi. "Bulunmadım" yanıtını veren Arslan, "Çantadaki telefon fihristinden, kartlardan. Ben bunun VKGB ile alakası yok dedim ayıp dedim" cevabını verdi.

Köksal Şengün'ün, "Din ile eskiden beri haşır neşirim diyorsun ama ölümlerin ardından okunan mevlidi bilemedin" sözleri üzerine Arslan, "Kelime aklıma gelmedi" diye konuştu.

Başkan Şengün'ün, "Kur'an'da en büyük suçun insan öldürmek olduğu yazıyor" sözleri üzerine Arslan, masa üstünde bulunan mikrofonu sanki yerinden koparmak istercesine kendine çekerek, "Kur'an'da öyle bir yazı yok. Mealinde yakın yıkın diyor. Ben iki kez hatim ettim, Arapça anlamıyorum." dedi.

Bu sırada, Hüseyin Görüm'ün yerinden kalkarak, "Fetva veriyorsun. Fetva verme" diye bağırması üzerine Alparslan Arslan, "Allah'ı si..yorlar ediyorlar, böyle bir yerde yaşayamıyorum. Aşmak istiyorum" diye bağırdı.

Başkan Şengün'ün, "Adam öldürerek mi aşacaksın" sorusu üzerine taşkın hareketlerini daha da artıran Arslan, "1.5 yıldır elim s...mde dolaşıyorum.

Öldürün bu a..na koyduğumun çocuğunu. Alparslan Arslan mıdır nedir" diye bağırdı.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a da küfür eden Arslan, tekme darbeleriyle kürsüyü devirdi. Jandarmalar, Arslan'ı zaptetmekte oldukça zor anlar yaşadı. Jandarmalar kürsüyü kaldırırken, Başkan Şengün, "Müslüman böyle mi yapar" diye Arslan'ın sakinleştirmeye çalıştı.

Bu sırada, Alparslan Arslan'ın izleyici bölümünde annesiyle birlikte bulunan babası İdris Arslan, "hakim bey" diyerek söz istedi. Baba Arslan, mahkemenin kendisini 4 yıldır konuşturmadığını ileri sürdü. Bunun üzerine Alparslan Arslan, "Bu adamla işim yok benim" dedi. Şengün, "Tamam, biliyorum, işin yok" dedi. "Ne konuşuyorsun lan çakal" diye babasına bağıran Arslan, babasına hitaben ağza alınmayacak küfürler sıraladı.

Sanık Alparslan Arslan'ın avukatı Oğuz Kayıran da "Müvekkilimin inancını sorgulayacak tarzda sorular sormanız hukuka aykırıdır" dedi. Bunun üzerine Başkan Şengün, "Ama bu suçu inancı için işlediğini söylüyor." dedi.

Tutuklu sanık Alparslan Arslan, aynı dava arkadaşı Osman Yıldırım'ın avukatı Murat Eken'e de kendine sorduğu sorulardan sonra "Defol git buradan lan şerefsiz. Avukatlık yap." diye tepki gösterdi. Eken'in, "Danıştay binasına girerken kameraların çalışıp çalışmadığını biliyor muydun ?" şeklindeki sorusuna da Arslan, "Allah'ın esmasını okuyup yüzüme üfledim. Yüzüm kapanır dedim. Öyle bir bilgi var." diye cevap verdi. Sorular karşısında tekrar sinirli tavırlar sergileyen Alparslan Arslan'ın, "Gebertirim lan seni" şeklinde ardısıra tehditler savurmasından sonra Başkan Şengün, saat 17.50'de duruşmayı yarın saat 09.30'a ertelediğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.