08 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara17°C
  • İzmir22°C
  • Berlin15°C

ARINÇ'TAN KARAMEHMET'E FIRÇA

TRT ve Basın Yayın'ın bağlı olduğu Bülent Arınç: "Medya çalışanlarının özlük haklarının güçlendirilmesi önceliklerimiz arasında.

Arınç'tan Karamehmet'e fırça

30 Ağustos 2010 Pazartesi 12:58

TRT ve Basın Yayın'ın bağlı olduğu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç: "Medya çalışanlarının özlük haklarının güçlendirilmesi önceliklerimiz arasında. Bir patron 3 ile 6 milyar dolar çıkarıp masanın üzerine koyarak ihaleyi alıyor, ama onun çalışanları 6 aydan beri maaş ve ikramiyelerini alamıyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar."

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çukurova Grubu'nun partonu Mehmet Emin Karamehmet'i kast ederek, "Geçtiğimiz günlerde enerji konusunda üst üste ihaleler yapıldı. Bölgelerin elektrik dağıtım işini aldılar. O işleri alanların içinde medya patronları da var. O medya patronunun televizyonunda çalışanlar, 6 aydan beri maaş ve ikramiyelerini alamıyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar" dedi.

Medya çalışanlarının özlük haklarının güçlendirilmesinin hükümetin öncelikleri arasında olduğunu belirten Bakan Arınç, basın sektöründe patronlarla çalışanlar arasında tamamen ters orantılı bir gelişme olduğunu söyledi.

Geçtiğimiz günlerde enerji konusunda üst üstte ihaleler yapıldığını anımsatan Bakan Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ihalelere kimisi 3 milyar dolar vererek, kimisi 6 milyar dolar vererek girdi. İsmini vermeyeceğim, az çok tahmin edeceksiniz. Bizim de hükümet olarak gözlerimiz faltaşı gibi açıldı. Bu kadar yüksek parayı da nasıl veriyorlar diye. Birleştiler, bir araya geldiler. Kimisi bu bölgenin, kimisi Ege'nin, kimisi başka bir bölgenin elektrik dağıtım işini aldı. Şimdi onları alanların içinde medya patronlarından da var. O medya patronunun televizyonunda çalışanlar 6 aydan beri maaş ve ikramiyelerini alamıyorlar. Evlerine ekmek götüremiyorlar. Ama 6 milyar doları bastırıp, ihale alabiliyor.

"Kendisi için önemli olanın bir patronunun 3 ile 6 milyar dolar çıkarıp masanın üzerine koyarak ihaleyi alması olmadığını dile getiren Arınç, öncelikle çalışanlarının hakkını vermesi, onların alın terini karşılaması, onların akşam eve giderken alın terini, evine ekmek ve yiyecek olarak, çocuklarının göz yaşının karşılığı olarak götürmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.