02 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır21°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin24°C

ARINÇ REYTİNG İŞİNE EL ATTI

3 milyar doların paylaşıldığı reytingin kurtlar sofrasına Bülent Arınç girdi. Arınç yeni düzenlemeyi kamuoyuna bizzat duyurdu..

Arınç Reyting İşine El Attı

06 Haziran 2009 Cumartesi 21:07

Radyo ve Televizyon Yayıncıları Federasyonu'nun (RATEF) 1. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Arınç, medyanın yapısal sorunlarından, gazetecilerin haklarına kadar pek çok konuda önemli açıklamalar yaptı.

Ancak en dikkat çekici açıklaması reyting konusunda oldu. Arınç reyting konusunda yeni bir düzenleme yapılacağını açıkladı.

Arınç şöyle konuştu:

"Bu günlerde tartışmaya açılan bir konu var. Bu reyting ölçümleme meselesi. Bu konuda TRT'nin haklı bazı itirazları var. RTÜK'ün bu konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı içinde olduğunu görüyoruz. Ama yasama döneminin sonuna geldik. İnşallah bu konuda 1 Ekimden itibaren yasal bazı değişiklikleri birlikte gerçekleştirmek istiyoruz.''

Bunlarla ilgili sektörde görev yapanların öneri, eleştiri ve desteğine ihtiyaçları olduğunu kaydeden Arınç, patronluk, yayın ilkeleri, Basın Konseyi ve diğerlerinin Türkiye'de medyanın içinde bulunduğu sorunları çözme noktasında neler yaptığını merak ettiğini, yapılanları öğrenmek istediğini, yapılamayanların ise yapılamama nedenine bakmayı umut ettiğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.