28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır14°C
  • Ankara22°C
  • İzmir22°C
  • Berlin12°C

ARINÇ: MAAŞIMIN YARISINI KHK’LİLERE VERECEĞİM

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi Bülent Arınç, maaşının yarısını KHK’lilere bağışlayacağını söyledi. Arınç, yeni parti iddialarıyla ilgili ise “AK Parti’ye zarar verecek parti kurulmasını uygun görmüyorum” dedi.

Arınç: Maaşımın yarısını KHK’lilere vereceğim

05 Temmuz 2019 Cuma 10:42

Eski TBMM başkanı ve AKP kurucularından olan ve Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu’na (YİK) üye olarak atanan Bülent Arınç, Habertürk TV’den Veysi Ateş’in hazırladığı programda konuştu.

Arınç, YİK üyeliğinden aldığı maaşla ilgili olarak sosyal medyada yapılan yorumlara dair maaşımın ne olduğunu bilmediğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Japonya’ya gitmeden önce istişare kurulu ile görüşmek istediğini, kendisinin Bosna’da olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Sayın Cemil Çiçek’le konuştum. Cumhurbaşkanımız ‘ne tavsiye ediyorsunuz, haftada bir mi, ayda bir mi?’ diye sormuş. Ne maaş artışı, ne maaş Allah lillah için konuşulmadı dedi. 13 bin diyen de, 18 bin diyen de sosyal medya. Şunu karıştırdılar. Bazı bankaların yönetim kurulu üyeliklerine de bazı siyasi arkadaşlarımız atandı, haklarıdır, bir şey demiyorum.”

Arınç, şu an aldığı maaşın yarısını da Kanun Hükmünde Kararname (KHK) işinden edilmiş insanlara vereceğini söyledi:

“Buradan gelecek olan para ne kadarsa yarısını burs, yarısını da KHK’larla mağdur olan binlerce kişi var. Daire başkanı adam, dava açılmamış, takipsizlik kararı alınmış, ama görevine iade edilmemiş. Bir kısmının eşi evlere temizliğe gidiyor, yumurta satıyor. KHK’larla işlerinden atılmış, beraat kararı almış, kovuşturmaya yer olmadığı kararı alınmış insanlar var. Benim çevremde, ailemden insanlar var. Yoksa ceza alanlarla ilgili bir şey demiyorum.”

Yeni parti iddiaları

Arınç, yeni parti kuracağı söylenen AKP kurucularından Ali Babacan hakkında başlatılan “FETÖ’ye yardım” iddialı savcılık soruşturmasının, büyük bir hata olacağını ve böyle bir soruşturmanın davaya dönüştürülmesi halinde, “Babacan ile birlikte görev yapmış bütün bakanlar ve başbakan suçlanmış olacak. Bu şekilde Babacan’ın parti kurması çabuklaştırılacak ve büyütülecek” dedi.

Arınç, Babacan ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmesi hakkında da “Babacan Erdoğan’ı çok sever zaman zaman da görüşürlerdi. Bireysel olarak birbirlerine karşı sevgi ve saygı gösterirler. Babacan’a özel görev verildi ama Babacan reddetti” diye konuştu.

Babacan ile kendisinin de görüştüğünü söyleyen Arınç şunları söyledi:

“Benim talebimle Sayın Babacan’la bir görüşmem oldu. Her şeyi konuştuk. Ben Babacan’ı çok severim. Geçen bir haber çıktı, çok üzüldüm. Güya ben ikisiyle değerlendirme yapmışım, güya yemekteymişim. Allah korusun arkadaşlarımı çok sever ve takdir ederim. Ben onlardan farklı düşünüyorum. AK Parti’ye zarar verecek parti kurulmasını uygun görmüyorum. Ama şahsen onları çok seviyorum.

“Cumhurbaşkanımızın bir şey  deklare etmesi lazım. Başta söylediğim gibi Şeyh Edebali’nin vasiyetine uygun olarak ‘tekrar arkadaşlarımla elele vereceğim, bu ülkeyi ileri götürmek için, bugüne kadar hata yapmışsak, herkes hata yapabilir bunun içinde ben de olabilirim. gelin şöyle elele verip, kucaklaşalım, tekrar Türkiye’yi 2023’lere ve hedeflere götürelim’ diyebilir. Bu olasılık en az yüzde 20’lik var.

“Kapılar kapanmadı, arkadaşlarımın iyi niyette olduklarına inanıyorum. Onlar gidişatın eksiklikleri, bu takdirde giderlerse daha kötü olacağına inanıyorlar. Sayın Davutoğlu’nun manifestosunu okuduğunuz zaman ‘içinde yalan yok’ diyebilirsiniz. Külliyen bir zihniyet değişimine ihtiyaç var.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.