05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin19°C

ARDIÇ'TAN 'KIBRIS'TAN ÇEKİLELİM' YAZISI

Sabah yazarı Engin Ardıç, köşesinde Başbakan ile Kıbrıs'taki göstericiler arasındaki gerilimi ele aldı ve "Yol yakınken, edebimizle Kıbrıs'tan çekilelim" dedi.

Ardıç'tan 'Kıbrıs'tan çekilelim' yazısı

07 Şubat 2011 Pazartesi 13:53

Sabah yazarı Engin Ardıç, bugün köşesinde her zamanki gibi dikkatlerden kaçmayacak sivrilikte bir yazı kaleme aldı. Başbakan Erdoğan'ın Kıbrıs'taki gösterilerdeki pankart ve söylemlere tepkisini analiz etti ve "uç" bir talepte bulundu: Kıbrıs'tan çekilelim.

"Rezil olup çekilmektense, edebimizle, yol yakınken çekilelim" diyorum, elbette kimse aldırmayacak. Sonra günün birinde de "Engin Bey haklıymış" demek üzere gene...

(...) Peki başbakan, özgürlükçü ve demokrat, bütün komşularla iyi geçinme politikasını Davutoğlu'na ısmarlamış, "sıfır sorun" politikasının mimarı başbakan niçin Kıbrıs konusunda dikleniyor? "Çözeceğim" dediği meseleyi niçin büsbütün tatsız yollara sürüyor?

Çünkü kendisine küfür eden bazı "liberal aydınlarla" arası çok bozuk, bu bir...
İkincisi de, haziran ayında meclise istediği sayıda milletvekili sokabilmek için milliyetçi oylara da ihtiyacı var, bu amaçla da daha dört ay kadar bürokrasinin "suyuna gitmek" durumunda görüyor kendini!

Çünkü liberal aydın falan değil, politikacıdır.

Gerek huysuz liberallere, gerek Kıbrıslı gayrımemnunlara "hiç olmazsa yaza kadar sabır" telkin etsem, benim lafımı dinlerler mi? Hiç sanmam. Bakınız Kürtler onlardan çok daha akıllı, sustular, bekliyorlar."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.