05 Mayıs 2024
  • İstanbul17°C
  • Diyarbakır20°C
  • Ankara17°C
  • İzmir24°C
  • Berlin19°C

ANLAŞMADAN BAN Kİ-MOON VE AGİT MEMNUN

Armenpress: Ban Ki-Moon ve Agit, Ermenistan-Türkiye protokollerini memnuniyetle karşıladılar.

Anlaşmadan Ban Ki-Moon ve Agit memnun

14 Ekim 2009 Çarşamba 14:47

Armenpress - (Erivan) - Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Başkanlığını yürüten Yunanistan'ın Başbakanı ve aynı zamanda Dışişleri Bakanı Yorgos Papandreu, Türkiye ve Ermenistan arasında diplomatik ilişki kurmayı ve karşılıklı bağları güçlendirmeyi amaçlayan protokollerin imzalanmasını memnuniyetle karşıladı.

Papandreu, "Türkiye ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesini öngören bu tarihi anlaşmanın imzalanmasından çok memnunum. Her iki ülkenin de anlaşmazlıklarını aşmak ve bölgede istikrar ve güvenliği tesis etmek konusunda gösterdikleri çabaları ve siyasi iradeyi destekliyorum." dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-Moon da 10 Ekimde Zürih'te imzalanan Türkiye-Ermenistan protokollerinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Ban Ki-Moon'un sözcüsü tarafından yapılan açıklama şöyle: "Genel Sekreter, iki protokolün imzalanmasını memnuniyetle karşılamıştır. Bu tarihi karar iyi bir komşuluk ilişkisinin ve karşılıklı iş birliğinin başlangıcıdır. Genel Sekreter, bu gelişmenin Güney Kafkaslar'da barışı, güvenliği ve istikrarı geliştireceği kanısında ve protokollerin her iki ülke parlamentosu tarafından bir an önce onaylanmasını umuyor."

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.