12 Mayıs 2024
  • İstanbul13°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara10°C
  • İzmir16°C
  • Berlin10°C

ANKARA İKİ TÜRK GAZETECİYİ ARIYOR

Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi ve Milat Gazetesi yazarı Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'a 5 gündür ulaşılamıyor.

Ankara iki Türk gazeteciyi arıyor

15 Mart 2012 Perşembe 08:50

Suriye'deki olayları takip etmek ve belgesel çekmek için İdlib şehrine giden Gerçek Hayat dergisinin Ortadoğu temsilcisi ve Milat Gazetesi yazarı Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'a 5 gündür ulaşılamıyor.

Milat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ali Adakoğlu, 5 Mart'ta Suriye'ye giriş yapan arkadaşlarından 10 Mart'tan beri bilgi alamadıklarını ve hayatlarından endişe ettiklerini söyledi.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Suriye’ye 5 günden bu yana haber alınamayan Gerçek Hayat dergisi Ortadoğu temsilcisi ve Milat gazetesi yazarı Adem Özköse ile kameraman Hamit Coşkun hakkında Şam yönetimiyle girişimde bulunduklarını söyledi.

Kendilerine haber ulaşır ulaşmaz, yoğun bir çaba içine girdiklerini belirten Davutoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ”Gerek Suriye yönetimi, gerek ilgili bütün taraflarca girişimlerde bulunduk, bulunmaya da devam ediyoruz. Bu tür durumlarda dahi saygı gösterilmesi gereken husus, gazetecilerin, basın mensuplarının güvenliğidir. Olağanüstü şartlarda görev yapan gazeteciler, her zaman bazı risklerle karşı karşıya kalabilir. Ama kim, nerde olursa olsun, basın mensupları görevlerini yaparken, onların can güvenliğinin teminat altına alınması lazım. Son dönemde Suriye’de uluslararası basında da kayıplar oldu. Bu Suriye’deki durumun ne kadar ciddi bir duruma geldiğini gösteriyor. Bizim basın mensupları içinde her türlü girişimi, bütün taraflar nezninde yaparak, inşallah onları ülkemez sağ salim dönüşü için yoğun çaba sarfediyoruz.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.