16 Nisan 2024
  • İstanbul22°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin6°C

ALPARSLAN KUYTUL'A AİLESİYLE GÖRÜŞ YASAĞI

Furkan Vakfı'nın tutuklu kurucu başkanı Alparslan Kuytul'un eşi Semra Kuytul, cezaevinde aile görüşüne yasak getirildiğini açıkladı.

Alparslan Kuytul'a ailesiyle görüş yasağı

08 Temmuz 2019 Pazartesi 19:25

Adana’da, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı davasında tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul’un iki küçük çocuğuna dava açılmasının ardından, cezaevinde ailesiyle görüşmesinin de yasaklandığı duyuruldu.

Alparslan Kuytul’un eşi Semra Kuytul, twitter hesabından “Şimdi cezaevi kurulu tarafından aile ile açık-kapalı görüşlere yasak getirildi. Konu henüz infaz hakiminin onayından geçmedi ama beklemedeyiz. Sebep aynı, telefonda terör örgütlerine talimat vermiş!!! Talimat da, ‘Talebelerim iyi bir İslam davetçisi olursa kurban keseceğim’ demiş” mesajını paylaştı.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfına yönelik soruşturma kapsamında, vakfın kurucu başkanı tutuklu Alparslan Kuytul’un da aralarında yer aldığı 3’ü tutuklu 45 sanık hakkında, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek”, “özel belgede sahtecilik”, “dini inanç ve duyguların istismarı suretiyle dolandırıcılık”, “kamu kurum ve kuruluşları ve benzeri tüzel kişiliklerin araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık”, “mal varlığı değerlerinin gayrimeşru kaynağını gizlemek” suçlarından 3 yıldan 21 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. Alparslan Kuytul’un serbest bırakılması için yapılan yürüyüşle ilgili soruşturma kapsamında, eyleme katılan 18 yaşından küçük iki kızı hakkında da dava açılmıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.