18 Nisan 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır25°C
  • Ankara26°C
  • İzmir23°C
  • Berlin14°C

ALMANYA’DAN ‘İNFAZ LİSTESİ’ AÇIKLAMASI

Yurt dışında yaşayan Türkiyeli muhaliflerin isimlerinin yer aldığı infaz listelerine ilişkin Almanya’dan açıklama geldi.

Almanya’dan ‘infaz listesi’ açıklaması

27 Temmuz 2021 Salı 21:24

Almanya İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Teichmann, infaz listeleriyle ilgili incelemenin derinleştirildiğini söyledi.

İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Helmut Teichmann, Sol Parti Milletvekili Helin Evrim Sommer'in soru önergesine verdiği yanıtta "Şu anda Türk hükümetine eleştirel yaklaştığı varsayılan kişilerin isimlerinin olduğu farklı listeler olduğuna dair işaretler bulunmaktadır" dedi. 

Açıklamada federal hükümetin elinde somut bir liste bulunmadığı, konuyla ilgili incelemenin derinleştirildiği belirtildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Federal Hükümet dünya çapında basın ve ifade özgürlüğünü destekliyor ve gazetecilere yönelik her türlü şiddet olayını kınıyor" denilmişti. 

Alman Gazeteciler Sendikası (DJV), Almanya'da yaşayan Türkiyeli muhalif gazetecilere yönelik artan tehdit, taciz ve saldırılar karşısında Alman hükümetini harekete geçirmeye çağırmıştı. Sendika Başkanı Frank Überall, polis kaynaklarından aldıkları bilgiye göre, Türkiyeli muhaliflerden oluşan ve aralarında gazetecilerin de bulunduğu 55 kişilik bir infaz listesi bulunduğunu söylemişti.

İnfaz listesinde adı geçtiği belirtilen gazeteci Erk Acarer ile PEN üyesi, yazar Gökhan Yavuzel saldırıya uğramıştı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.