28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır13°C
  • Ankara16°C
  • İzmir20°C
  • Berlin8°C

ALMANYA'DA GÜNLÜK VAKA SAYISI 5 BİNİ GEÇTİ

Almanya'da Nisan ayından beri ilk kez günlük vaka sayısı 5 bini geçti. Almanya Başbakanı Merkel, alınacak yeni önlemleri görüşmek üzere eyalet başbakanları ile bir araya geliyor.

Almanya'da günlük vaka sayısı 5 bini geçti

14 Ekim 2020 Çarşamba 10:52

Almanya'da koronavirüs pandemisine ilişkin verileri takip eden Robert Koch Enstitüsü'nün (RKI) Çarşamba sabahı açıkladığı verilere göre, ülkede Nisan ayından bu yana ilk kez bir gün içinde kayıtlara geçen vaka sayısı 5 binin üzerine çıktı.

Almanya’nın pandemiyle mücadeledeki bilimsel kuruluşu Robert Koch Enstitüsü önümüzdeki aylara ilişkin bir strateji raporu açıkladı. Buna göre aşı bulunsa da maske ve sosyal mesafe bir süre daha devam edecek.

Avrupa'da günlük vakalarda 100 bin sınırı aşıldı

Avrupa'da korona endişesi büyüyor. DSÖ, Avrupa'da ilk kez günlük vaka sayısının 100 binin üzerine çıktığını açıkladı. Avrupa ülkelerinde önlemler yeniden artırılıyor.

RKI'nin verilerine göre Perşembe günü Almanya'da 5 bin 132 daha yeni koronavirüs vakası tespit edildi. Bu, bir önceki güne göre bin vaka artış anlamına geliyor. Nisan ayında tespit edilen en yüksek günlük vaka sayısı 4 bin 721'di. 

Ancak RKI, bu değerlerin birbiriyle karşılaştırılamayacağına dikkat çekerek şu anda daha yaygın olarak test yapıldığını ve dolayısıyla daha fazla vaka tespit edildiğini vurguladı. Almanya'daki güncel durumda halk arasındaki bulaştırıcılığın hızlı yükselişini gözlemlemek gerektiğini kaydeden RKI, "Bu nedenle halkı kendilerini enfeksiyondan korumaya özen göstermeye çağırıyoruz" açıklamasını yaptı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.