28 Nisan 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır18°C
  • Ankara18°C
  • İzmir20°C
  • Berlin19°C

ALMANYA, BAĞIMSIZLIK REFERANDUMUNA KARŞI

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Federal Kürdistan'ın bağımsızlık referandumu kararına tepki göstererek, “Irak’ın bütünlüğünü tehlikeye atmak, sınırları yeniden çizmeye kalkmak doğru bir yol değil” dedi.

Almanya, bağımsızlık referandumuna karşı

09 Haziran 2017 Cuma 12:46

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Federal Kürdistan'da 25 Eylül'de yapılacak bağımsızlık referandumunu değerlendirdi. Libya ziyareti sırasında konuya ilişkin açıklama yapan Gabriel, tek taraflı adımların bölgede sıkıntıları arttırabileceğini söyledi.

"Irak'ın bütünlüğünü tehlikeye atmak, sınırları yeniden çizmeye kalkmak doğru bir yol değil ve bu Bağdat ile Erbil'de zaten var olan istikrarsız durumu daha da zorlaştırır" diye Gabriel, tarafları diyaloğa davet etti. IŞİD'e karşı mücadelenin henüz kazanılmadığını belirten Sigmar Gabriel, sorunların üstesinden birlikte daha kolay gelineceğini söyledi. Gabriel, bugüne kadar elde edilen kazanımların basitçe harcanmaması gerektiğini belirtti.

Almanya, 2014'te IŞİD'e karşı mücadelede Federal Kürdistan'a yardım kararı almış, Hewler’de kurulan kampta, 130 Alman askeri Peşmerge güçlerini eğitmeye başlamıştı. Almanya, Peşmerge güçlerine çok sayıda mühimmatın yanı sıra, önemli miktarda Milan tanksavar füzeleri de vermişti.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.