23 Nisan 2024
  • İstanbul23°C
  • Diyarbakır27°C
  • Ankara25°C
  • İzmir29°C
  • Berlin11°C

ALMAN VATANDAŞI HOZAN CANE'YE 6 YIL 3 AY HAPİS

"Hozan Cane" adını kullanan Alman vatandaşı Saide İnaç, "terör örgütü üyeliği" suçlamasından hüküm giyerek 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Avukatları kararı temyiz edeceklerini açıkladı.

Alman vatandaşı Hozan Cane'ye 6 yıl 3 ay hapis

14 Kasım 2018 Çarşamba 20:40

"Hozan Cane" adıyla tanınan Alman vatandaşı Kürt sanatçı Saide İnaç’ın yargılandığı davanın görülmesine Edirne'de devam edildi. İnaç Edirne 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı. Duruşmayı Alman Konsolosluğu'ndan bir yetkili de izledi.

Hakkındaki suçlamaları reddeden İnaç, beraatını talep etti. İnaç'ın avukatları Mustafa Peköz ve Nevroz Akalan müvekkillerinin, sosyal medya hesabı üzerinden kendi adına yapılan paylaşımlarla bir alakasının olmadığını belirtti. Mahkeme İnaç'ı "terör örgütü üyesi olmak" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırırken, "Atatürk'e hakaret" suçundan ise beraatine karar verdi.

Avukat: Karar siyasi

İnaç'ın avukatı Mustafa Peköz DW Türkçe'ye yaptığı açıklamada kararı eleştirerek temyize gideceklerini belirtti. Davayı "siyasi" diye nitelendiren Peköz, "Bu dava sadece üç duruşma yapılarak bizim hiçbir talebimizin kabul edilmediği, aceleye getirilmiş bir davadır. Birinci duruşmada iddianame okundu. İkinci duruşmada savcılık mütalaasını verdi. Üçüncü yani bugünkü duruşmada ise savunma yaptık ve mahkeme on dakika içinde kararını açıkladı" dedi.  

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.