20 Mayıs 2024
  • İstanbul16°C
  • Diyarbakır17°C
  • Ankara19°C
  • İzmir25°C
  • Berlin16°C

ALİMLERDEN GAZZE ÇAĞRISI

İslam dünyasından önde gelen 30 alim, ortak bildiriye imza atarak Gazze’de ambargonun kırılmasını sağlayan Türkiye’ye destek verilmesi çağrısında bulundu.

Alimlerden Gazze çağrısı

23 Haziran 2010 Çarşamba 10:25

 İslam dünyasından önde gelen alimler, akademisyenler ve kanaat önderlerinin imzaladığı bildiride, abluka altındaki Gazze halkının yaşadığı trajediye dikkat çekilerek şöyle denildi. “Arap ve Müslüman halk büyük bir suçun kurbanıydı. Elinde otorite bulunanlar için bu şartlarda susmak suça ortak olmaktı.

Allah’ın bir lütfu olarak Türkiye yetişti, küresel bir aktör olarak bölgede arzulanan rolünü yeniden kazanmak, cefakar Filistinli halkımızına insaf edilmesi için çabalamak üzere devreye girdi.”

TATİLE ABD’YE DEĞİL TÜRKİYE’YE GİDİN

Türkiye ile ilişkilerin pekiştirilmesi gerektiğine işaret edilen mektupta, “Bizler şirketleri, kurumları ve iş adamlarını Türkiye’nin sanayi, inşaat ve diğer alanlarındaki imkânlarından faydalanmaya çağırıyor; yapılan işlerde Türkiye’ye öncelik tanınmasını istiyoruz. Avrupa, Amerika ve diğer ülkelere turistik ziyarette bulunmak isteyen ailelerin ve kafilelerin, yapacakları geziler için Türkiye’yi tercih etmelerini istiyoruz. ”

Bildiriyi imzalayan alimlerden bazıları şunlar: Şeyh Yusuf El Karadavi. Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Başkanı - Katar, Şeyh Prof. Dr. Abdullah b. El Şeyh El Mahfuz b. Beyyeh. Reform ve İrşad Merkezi - Cidde. Dr. Selman b. Fahd El Avde. Bugün İslam Grubu - Riyad. Üstad Şekib b. Mahluf. Avrupa İslami Organizasyonlar Birliği Başkanı. Dr. Heysem Rahmet. Avrupa İmamlar ve Mürşidler. Topluluğu. Dr. Ali Muhyiddin El Kurre Daği. Katar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Avrupa Fetva Araştırma Konseyi Üyesi

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.