08 Mayıs 2024
  • İstanbul15°C
  • Diyarbakır9°C
  • Ankara8°C
  • İzmir16°C
  • Berlin10°C

ALİ FİKRİ IŞIK YENİDEN TUTUKLANDI

Askeri Mahkeme’de bugün hakim karşısına çıkan gazeteci-yazar ve vicdani retçi Ali Fikri Işık, firar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Ali Fikri Işık yeniden tutuklandı

27 Şubat 2013 Çarşamba 21:31

Edirne Şükrüpaşa Kışlası’nda bulunan Askeri Mahkeme’de hakim karşısına çıkan gazeteci-yazar ve vicdani retçi Ali Fikri Işık, firar ettiği gerekçesiyle tutuklandı.

Geçtiğimiz yıl Diyarbakır’da asker firarisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve uzun bir süre Edirne Askeri Cezaevi’nde tutulan Işık, Vicdani reddini açıklayarak askerlik yapmayacağını açıklamıştı. Duruşmalardaki savunmasını ana dili olan Kürtçe ile yapan Işık, İstanbul’da salıverileceğine inandığı bu günkü (27.02.2013) duruşmasını bekliyordu.

Bu gün hakim karşısına çıkan Işık, yargılandığı davadan 1 ay 10 gün ceza aldı. Bu karar ile özgürlüğüne kavuşacağı beklenirken kürt yazarın duruşma öncesi askeri birliğine teslim olmadığı ve bu yüzden firar ettiği gerekçe gösterilerek tutuklanmasına karar verildi.

Ali Fikri Işık, kendisine karşı bilinçli bir şekilde hukuksuz uygulamaların yürütüldüğünü ifade ederek bugünden itibaren bu uygulamaları protesto amacıyla tutuklu bulunduğu askeri cezaevinde açlık grevine gireceğini açıkladı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.