28 Mart 2024
  • İstanbul19°C
  • Diyarbakır16°C
  • Ankara22°C
  • İzmir23°C
  • Berlin12°C

ALİ AVNİ: SANKİ MOZAMBİK CUMHURBAŞKANI

Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Liderlik Konseyi Üyesi Ali Avni, Irak cumhurbaşkanlığı makamının KDP’nin hakkı olduğunu söyleyerek, mevcut cumhurbaşkanının Kürdistan için hiçbir şey yapmadığını belirtti.

Ali Avni: Sanki Mozambik Cumhurbaşkanı

20 Eylül 2018 Perşembe 12:12

KDP’nin seçim kampanyası kapsamında düzenlediği programda konuşan KDP Liderlik Konseyi Üyesi Ali Avni, “Biz Irak cumhurbaşkanlığının Kürdistan’ın hakkı olduğunu söylüyoruz. Kürdistan’da da örfi olarak birinci olan partinin hakkıdır. Diğer siyasi partilere mensup arkadaşlar hangi esasa dayanarak cumhurbaşkanlığı makamını istiyorlar, bilmiyorum” dedi.

Geçtiğimiz dönemde Irak cumhurbaşkanlığının KYB’de olduğunu belirten Avni, “Onlar o makamda hiçbir icraat yapmadı. O makamı teşrifi bir makam olarak gördüler. Hepimiz gördük; Irak Parlamentosu’nun ilk oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı uzaktan veya yakından, iyi veya kötü Kürdistan’dan bahsetmedi. Sanki Irak Cumhurbaşkanı değil de Mozambik Cumhurbaşkanı” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığının sadece maaş almak ve korumalara sahip olmakla yapılması durumunda herkesin cumhurbaşkanlığı yapabileceğini kaydeden Avni şöyle devam etti: 

“Irak Cumhurbaşkanı hiçbir şekilde Irak Başbakanı Haydar Abadi ve Haşdi Şabi’nin uygulamalarını kınamadı. Irak Cumhurbaşkanlığı icraat makamıdır. Irak anayasasına göre, Irak askeri içişlerinde tek bir kişinin siyasi menfaatleri doğrultusunda kullanılamaz. Haşdi Şabi bir gün ve gecede silahlandırılıp füze ve tanklarla donatıldı. Eğer Irak’ta yasaların geçerliliği olsaydı Haydar Abadi’nin yargılanması gerekecekti. Ama Irak’ta devlet diye bir şey yok.”

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış
ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.